Har du spørgsmål? Åbningstider:
Hverdage: 9.00-15.00
Weekend: lukket
+45 39143200

Skat og udlejning af sommerhus

Der er gode penge at tjene på at udleje dit sommerhus – blandt andet som følge af skattereglerne for sommerhusudlejning.

Lokalt nærvær og global styrke
Mere end 50 års erfaring
Gratis tryghedsforsikring

Udfyld formularen og få en gratis udlejningsguide

Tell us if you DO NOT want to hear from us
Vi kontakter dig vedrørende din forespørgsel. Vi vil også gerne holde dig orienteret om kommende nyheder og opdateringer.  Fortæl os, hvis du IKKE ønsker at høre fra os.  Se vores Persondatapolitik for flere detaljer.

Hvor meget kan du tjene skattefrit på at udleje dit sommerhus?

Hvad er reglerne for skat af lejeindtægten, når du udlejer dit sommerhus? Skat kan være en svær størrelse at gennemskue, men når det kommer til udlejning af sommerhus, er der mange fordele at hente. 

Som sommerhusejer kan du få et fast skattefrit fradrag på 43.200 kroner, når du udlejer dit feriehus gennem et udlejningsbureau. Det betyder, at de første 44.500 kroner, du tjener på sommerhusudlejning, er skattefrie. Herefter er der endnu et skattefrit fradrag på hele 40 %. Vælger du privat sommerhusudlejning er det faste bundfradrag 12.200 kroner.

Psst.. Rengøring, nøgleudlevering, markedsføring til gæster i hele verden, lokal rådgivning og meget mere. Se, hvad vi kan tilbyde dig som dit udlejningsbureau.

For at give dig et indblik i hvad reglerne betyder i praksis, har vi opstillet et eksempel på beskatning af lejeindtægt for sommerhusudlejning efter 40 %-reglen ved en årlig brutto lejeindtægt på 70.000 kroner.

Lejeindtægt (inkl. energiforbrug), brutto                  70.000 kroner
Bundfradrag                  44.500 kroner
Overskud før 40 % fradrag                  25.500 kroner
Heraf 40 % skattefri                  10.220 kroner
Rest til beskatning                  15.280 kroner
Skat ved 50 % (af 15.280 kroner)                    7.640 kroner
Nettoindtægt                  62.360 kroner

Lejeindtægten for dit sommerhus

Hvad du kan tjene på netop dit sommerhus afhænger bland andet af størrelse, faciliteter, beliggenhed og standard. Du kan beregne lejeindtægten for dit sommerhus eller se eksempler på, hvor meget forskellige feriehustyper kan indbringe nedenfor. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os for at få en individuel vurdering af indtægten for dit hus.

Hvordan får jeg glæde af skattefordelene?

Når du vælger dansommer til at stå for udlejningen af dit sommerhus, behøver du ikke tænke på indberetning af skat. Vi sørger nemlig for at indberette alle nødvendige oplysninger, så du automatisk får glæde af fradraget. 

Vi holder selvfølgelig også løbende øje med udviklingen og holder dig opdateret på nye regler for udlejning af sommerhus.