Telefon: +45 39 14 33 00 | Man-Fre: 09.00-18.30, Lørdag: 09.00-15.00

menu icon Menu

Feriehuse og ferielejligheder i Finland

Lyse nordiske nætter og en uberørt finsk natur

Ferie i Europa eller det høje nord? Lyse nordiske nætter og en uberørt finsk natur giver enestående oplevelser. I Finland er der optimale betingelser for cykel-, vandrer-, kano- og rideture. Tusindvis af søer, åbent landskab, tæt skov, bjergrige områder og et landskab præget af åer og øer uden sidestykke karakteriserer dette feriemål i det høje norden. Nu kan dansommer også tilbyde eksklusive feriehuse i disse skønne finske landskaber.

Midnatssolen over Finland

Gennem højsommeren skinner solen døgnet rund. I Utsjoki, i den nordligste del af Lapland varer den længste sommerdag mere end 2 måneder. I den sydlige del af Finland bliver det heller aldrig mørkt om sommeren. Skumringen om aften bliver afløst af dæmring om morgenen.

I søernes land er horisonten endeløs

Finland byder på mere end 180.000 søer, 35 nationalparker og kysten er flere tusinde kilometer lang. Takket være "allemandsretten", der giver enhver fri adgang til vildmarken, byder Finland på fantastiske muligheder for at udforske naturen både på havet og på land. Desuden stammer den kendte sport stavgang oprindelig fra Finland. Hvis ikke man har prøvet det før, så er det oplagt at samle sine første erfaringer her i oprindelseslandet, mens man samtidig holder ferie.

Det dejlige finske køkken

Lokale fiskespecialiteter og en skandinavisk og russisk indflydelse på madlavningen præger det finske køkken. Fiskeretter dominerer menuen, med hovedvægten på kulinariske specialiteter af laks (lohi), regnbueørred (kirjolohi), helt (siika), gedde (hauki), strømming (silakka), aborre (ahven) og af heltling (muikku). Bortset fra retter lavet af rensdyr eller vildt er indflydelse fra kontinenter på kødretter dominant. Desserter er finske unikaer.

Lej feriehus ved en af de mange søer i Finland 

En blå labyrint af søer, floder, kanaler og øer, forenet med skove og højdedrag, spredt udover flere hundrede kilometer af smuk og betagende naturområder. Du finder søer i alle størrelser og udformninger overalt i Finland, men den østlige del er særligt velsignet med vand. Saimaasøerne, langs grænsen til Rusland, er et stort netværk af vandløb, og søerne fortsætter mod vest til Kuopio og nordpå til Nurmes. Dette område har lagt navn til Finlands betegnelse som "De tusind søers land", og er en ideel feriedestination uanset om du ønsker at nyde roen i og den friske luft, eller du ønsker at udforske de utallige søer, floder og skove. Området byder desuden på en særlig form for Europæisk kultur som kan udforskes i de små hyggelige landsbyer, hvor du også kan få indblik i finske traditioner.
Velkommen til Finland - "De tusind søers land"!

Viser 0 af 0 resultater
    Se flere ferieboliger eller filtrer din søgning så den passer til netop det du søger
    Flere boliger/Filtrer

    Vores regioner i Finland

    Finland