Telefon: +45 39 14 33 00 | Man-Fre: 09.00-17.00, Lørdag: 09.00-13.00

menu icon Menu
submenu icon

Spørgsmål om ferieboligen


Hvad siger stjernerne?
Hvorfor er der et vandmærke af et kamera på billederne?
Hvordan er feriehuse indrettet?
Hvor mange personer må der være i feriehuset?
Må grupper / ungdomsgrupper leje feriehuse?
Er der dyner og hovedpuder i feriehuset?
Jeg er allergiker. Hvilken type dyne og hovedpude er der i feriehusene?
Hvordan ser jeg, om slutrengøringen er inkluderet i lejebeløbet?
Hvor meget koster en slutrengøring?
Kan jeg selv foretage slutrengøringen?
Er der rengøringsmidler i feriehuset?
Hvilket forbrug skal jeg ca. regne med?
Hvor mange husdyr må jeg have med?
Hvornår kan jeg få nøglen til feriehuset?
Hvad nu hvis jeg ankommer senere?
Hvornår skal jeg forlade feriehuset?

Hvad siger stjernerne?
Jo flere stjerner huset har, jo bedre komfort kan du forvente at finde i huset. I bedømmelsen indgår møbler, udstyr og husets tilstand.

 God. Sommerhuse der med kærlig hånd er indrettet efter den private sommerhusejers smag. Her tilbydes fine forudsætninger for et enkelt, men funktionelt ferieophold. 

 Bedre. Sommerhuse med en indretning over standard. I denne kategori findes også huse med swimmingpool eller spabad. 

 Bedst. Sommerhuse med en høj komfort, og en indretning der ligger over landets normale standard. Huse med f.eks. swimmingpool, sauna, solarium, spabad, brændeovn, Parabol-TV, opvaskemaskine eller tørretumbler hører til i denne kategori. 

 

Hvorfor er der et vandmærke af et kamera på billederne?
Når huse er markeret med dette symbol, er der tale om modelfoto. Bemærk, at der også kan forekomme modelfoto ved huse med sauna og spa, selv om kamerasymbolet ikke er vist.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan er feriehuse indrettet?

Feriehusene er individuelt indrettet efter ejerens smag og muligheder. Køkkenet har altid det basale udstyr (gryde, pande, service til det angivne personantal). Det samlede overblik over husets indretning finder du i husbeskrivelsen.

Tilbage til toppen

Hvor mange personer må der være i feriehuset?
Hos dansommer tæller børn i alderen 0-3 år ikke med i personantallet, heller ikke hvis dette får det samlede antal til at overstige det tilladte for huset. Dette gælder dog kun for huse i Danmark.
For huse i udlandet gælder det, at alle personer uanset alder tæller med i personantallet og dette må ikke overskride det tilladte antal, som er angivet i husbeskrivelsen. Der er dog i Norge, Sverige og Mellemeuropa en stor del ferieboliger, hvor det er tilladt at medbringe ét barn under 4 år ekstra uden gebyr. I Sydeuropa er det kun enkelte huse der tillader dette. Om et hus i udlandet tillader dette, kan du se i husbeskrivelsen.
Det er i intet land tilladt at slå telte op i haven, medbringe en campingvogn o.l.

Må grupper / ungdomsgrupper leje feriehuse?
Enkelte husejere ønsker ikke grupper / ungdomsgrupper som gæster i feriehuset. Dette vil så oftest være angivet i husbeskrivelsen. Grupper og Ungdomsgrupper defineres som en gruppe på minimum 6 personer, der ikke er familier eller par. Grupper skal anmeldes og dansommer forbeholder sig ret til at afvise disse. Hvis gruppen ikke er forudanmeldt, kan dansommer på ethvert tidspunkt afvise en gruppe ved ankomst eller under feriehusopholdet. Den der booker huset skal være fyldt 25 år. Grupper betaler senest ved ankomst et særligt depositumsbeløb, der består af feriehusets ordinære depositum og et tillæg på kr. 3.500,- pr. angivet person på lejebeviset. Tillige er bestilling af slutrengøring obligatorisk, hvor dette ikke allerede er en del af lejebetingelserne ved det pågældende feriehus. Se også vores Lejebetingelser.

Er der dyner og hovedpuder i feriehuset?
Ja! Der er altid dyner og hovedpuder til det antal personer, som feriehuset tillader. Husk at medbringe sengelinned, lej det evt. på stedet eller undersøg, om sengelinned er inkluderet i lejebeløbet.

Tilbage til toppen

Jeg er allergiker. Hvilken type dyne og hovedpude er der i feriehusene?
Hvis du er allergiker og behøver en helt speciel type dyne & hovedpude, så anbefaler vi dig at medbringe det selv og altid bestille et af vores "Husdyrfrit med garanti" huse.

Hvordan ser jeg, om slutrengøringen er inkluderet i lejebeløbet?
Når du får Søgeresultatet, kan du på listen, lige under prisen for huset, klikke på linket "Hvad er inkluderet i prisen?". Her kan du se hvad der er inklusiv og hvad der er eksklusiv i prisen og hvad der kan tilvælges. Ligeledes vil du også kunne se det, når du begynder at booke huset.

Hvor meget koster en slutrengøring?
Priserne varierer alt efter ferieland og størrelse af feriehuset. Kan du ikke se prisen, som beskrevet ovenfor, er du velkommen til at kontakte vores salgsafdeling på tlf. 3914 3300 eller booking@dansommer.dk

Tilbage til toppen

Kan jeg selv foretage slutrengøringen?
Slutrengøringen kan oftest foretages af dig selv og bliver efter afrejse kontrolleret af vores servicepersonale. Du kan også vælge at bestille en slutrengøring senest fire dage inden afrejse. Nogle feriehuse bestilles med ”obligatorisk slutrengøring”, hvilket betyder, at du ikke selv kan foretage slutrengøring men betaler beløbet for rengøringen ved nøgleafhentning. Ved mange feriehuse, særligt i Sydeuropa, er slutrengøringen inkluderet i lejebeløbet og foretages automatisk af os.

Er der rengøringsmidler i feriehuset?
Vi anbefaler dig at medbringe de mest nødvendige hjælpemidler til køkken og toilet. Husk viskestykker, håndklæder, karklude, toiletpapir og rengøringsmidler (opvaskemiddel og vaskepulver). I vores katalog og på hjemmesiden finder du en lille huskeliste. Mange vælger at købe hjælpemidler ved ankomst på feriestedet, således at der er mindre bagage at pakke og måske lidt penge at spare.

Hvilket forbrug skal jeg ca. regne med?
El, vand, gas, telefon, opvarmning og brænde er variable omkostninger. Ved mange feriehuse er el- og vandforbrug inkluderet i lejebeløbet. Ved de feriehuse, hvor dette ikke er tilfældet, varierer forbruget afhængig af hustype, indretning og størrelse. Vi anbefaler at bruge sund fornuft i omgangen med f.eks. el og vand. Forbrugsomkostningerne bliver modregnet det depositum, som senest betales ved nøgleafhentning.

Tilbage til toppen

Hvor mange husdyr må jeg have med?

Når feriehuset tillader husdyr, må du i Danmark, Norge/Sverige og Mellemeuropa oftest have to husdyr med. I Sydeuropa (Frankrig, Italien, Spanien, Grækenland og Kroatien) er det ét husdyr. Hvis du ønsker at medbringe mere end tilladt, så skal dette altid forespørges hos husejeren. Kontakt os i god tid inden feriestart, hvis der evt. skal ekstra husdyr med.

Hvornår kan jeg få nøglen til feriehuset?
Ankomsttidspunktet ligger mellem kl. 15.00-19.00 afhængigt af, hvor du skal hente nøglen. Du finder det præcise tidspunkt i kørselsvejledningen. Så selvom at du skulle være ankommet i god tid, er du ikke berettiget til at få udleveret nøglen inden det angivne tidspunkt.
Bemærk at selvom I ankommer tidligere, kan I ikke forvente at komme ind i huset før tid, da dansommer og/eller husejeren skal have tid til, at kontrollerer/klargøre huset.

Hvad nu hvis jeg ankommer senere?
Hvis I har booket et feriehus i Danmark, gør det ikke noget, at I ikke melder hvornår I ankommer, da det som oftest er på et af vores nøgleudleveringskontorer, at man skal hente nøglen. Når kontorerne lukker på ankomstdagen, lægges nøglen ud i et nøgleskab eller lignende. I jeres vejbeskrivelse til nøglekontoret står der, hvor I kan finde nøglen efter lukketid. Husk at tage adressen til feriehuset med hjemmefra, da der ikke lægges vejbeskrivelse ud sammen med nøglen. Dog er der enkelte undtagelser, men så er det kun en vejbeskrivelse til den vej huset ligger på. Husnr. bliver ikke angivet. Det skal I finde i jeres lejepapirer.

Hvis I har booket et hus/feriebolig udenfor Danmark, er det meget vigtigt, at I melder hvornår I ankommer (via ankomstformularen som I får sammen med lejebeviset), især hvis I ikke ankommer indenfor det foreskrevne ankomsttidsrum. Ellers kan I ikke regne med at få nøglen på ankomstdagen, men først dagen efter. Ankommer I udenfor tidsrummet, skal I altid kontakte nøglepersonen/kontoret og spørge om det kan lade sig gøre.
Du kan finde flere informationer for de enkelte lande under Værd at vide

Tilbage til toppen

Hvornår skal jeg forlade feriehuset?
Senest kl. 10.00 på afrejsedagen skal du forlade feriehuset og uden ophold aflevere nøglen. Huset skal være rengjort (med mindre at du har bestilt slutrengøring eller at den er inkl.).