search

Feriebolig i Salzburgerland

Regionen Salzburgerland ligger nær den tyske grænse, og er en region med et stort udbud af imponerende naturoplevelser og spændende kulturelle indslag. Salzburgerland er, for de fleste, bedst kendt som et godt skisportsområde. År efter år tager mange danskere til områdets mange skisportsområder, som f.eks. Gastein og Wagrain-Kleinarl, for at nyde den bløde sne, de mange pister og afterskiing, som jo nærmest er en hel kulturinstitution i Østrig. Der er dog også mange gode grunde til, at leje en feriebolig i Salzburgerland i f.eks. sommersæsonen, hvor den østrigske natur viser sig i de smukke farver.

Oplev den smukke natur fra en feriebolig i Salzburgerland

Lej en feriebolig i Salzburgerland til vilde naturoplevelser

For mange handler et ophold i en feriebolig i Østrig om at opleve den smukke og alsidige natur. Og her er virkelig også smæk på naturoplevelserne. 

Salzburgerland er et overflødighedshorn af smuk natur med nogle helt unikke højdepunkter. Fra jeres feriebolig i Salzburgerland vil I aldrig have langt til steder, hvor I kan indsnuse den rene bjergluft, nyde stille stunder ved søer eller giv den gas på kridhvide pister. 

Har I valgt en feriebolig i Salzburgerland til jeres sommerferie, så glæd jer til mange solskinstimer, som kan nydes ved en af de mere end 200 badesøer. Sæt også kurs mod Gasteinerdalen. Her venter både kurbade og masser af wellness muligheder samt mange familievenlig vandrestier og oplevelsesstier.

I Liechtensteinklamm, som er en af de længste og dybeste bjergslugte i Alperne, bruser smeltevandet fra bjergtoppene ned i vandfaldene og klipperne omking skaber en eventyrligstemning.

Naturfænomenet Eisriesenwelt i Salzburgerland er helt unik. Elsker I at opsøge de særlige attraktioner, når I er på ferie, så er Eisriesenwelt stedet for jer. Her kan I nemlig opleve den største ishule i verdenen. Husk varmt tøj! 

Besøg også Europas største nationalpark; Hohe Tauern ved grænsen op til Tyrol og Kärnten. I nationalparken er alt bare stort og vildt. I kan bl.a. opleve Østrigs højeste bjerg; Gross Clockner på 3.798 m. Parken kan også prale af, at huse Østrigs højeste vandfald; Krimmler-vandfaldene.

Vidste I, at: I kan købe et Salzburgerland-kort, som giver rabat eller gratis entre til 190 attraktioner + et 24-timers Salzburg-Card. Der gives også fordele ved brug af offentlig transport. 

Lej en feriebolig i Salzburgerland og besøg Salzburg by

Husk også Salzburg by

Fra jeres feriebolig i Salzburgerland kan I nemt tage på ture til hovedstaden i området, Salzburg. Denne by fortjener bestemt et eller måske endda flere besøg, når I opholder jer i en feriebolig i Salzburgerland. Den barokke by er rendyrket alpeidyl med mange oplevelser, som både gør jer klogere på byens historie, som giver jer masser af smukke feriefotos og ikke mindst, som gør godt for maven.

Hvad skal man se i Salzburg?

Der er meget at opleve i Salzburg by! Vi har udvalgt et par high-lights, som I kan bruge som inspiration til jeres besøg.

  • Festung Hohensalzburg – byens vartegn er klart en seværdighed I bør besøge. Den 900 år gamle fæstning, ligger på toppen af klipperne. Turen derop kan enten foregå ad en stejl vej eller med kabelvognen. Fæstningen er Europas største og bedst bevarede borg, med den vildeste udsigt over byen – så tøv ikke med at tage turen derop.
  • Når I går rundt i Salzburg, vil I hurtig opdage, at byen er meget stolt af sit bysbarn, Mozart. Og uanset om I er fans af Mozarts mange værker eller ej, så kig lige forbi Mozarts barndomshjem. Året rundt er der mange forskellige events og koncerter, som tager udgangspunkt i Mozarts liv og musik. Snup også lige en Mozartkugle på konditoriet Fürst, som laver de helt ægte, originale kugler.
  • Den gamle bydel i Salzburg er vidunderlig og ikke uden grund optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Bydelen står som en 1700-tals tidslomme, uden moderne bygninger eller farvestrålende reklameskilte. Over butikkerne hænger gamle emaljeskilte og på facaderne er der malet smukke motiver og tekststykker.

En ferie i Salzburgerland fuld af traditioner

Østrig er generelt præget af en stor stolthed over de østrigske traditioner. Lederhosen og drindl kjoler er derfor ikke sjældne syn i bybilledet eller ude i landsbyerne. De traditionelle klædedragter sælges derfor også flere steder, hvis I vil have et ægte stykke kulturhistorie med hjem fra jeres ophold i Salzburgerland.

Salzburgerland har også et godt udvalg af lokale specialiteter, som fremstilles på de mange bryggerier, de små gårde, på osterier og naturligvis hos bagerne. Test også den lækre østrigske vin. Forsyn jer hos de lokale og tilbered et festmåltid hjemme i ferieboligen. På de lokale restauranter kan I virkelig dykke ned i den østrigske gastronomi, som både dækker en god gedigen wienerschnitzel, den klassiske apfelstrude samt moderne gastronomi i verdensklasse. Og glem endelig ikke, at snuppe en pause med en kold øl og en brezel - den salte kringle.