search

Ferieboliger og ferielejligheder i Kroatien

Kroatien er, forståeligt nok, et af vores mest foretrukne lande til kør‘ selv ferie. Pittoreske kystbyer med en autentisk atmosfære, uberørt natur, krystalklart hav og romantiske bugter, er bare noget af det, der venter jer, når I vælger at leje et feriehus i Kroatien. I kan vælge at bo i idylliske omgivelser mellem vinmarker og olivenlunde, hvor de eneste lyde er hanegal og cikadernes sang. Eller måske drømmer I om en ferielejlighed i Kroatien direkte ud til det azurblå, glitrende hav.

Uanset hvor I vælger at leje et feriehus i Kroatien, er der garanti for autentiske oplevelser og masser af idyl. Kroatien emmer nemlig af historie, tradition og romantik. Her findes ingen store betonhoteller langs kysten, men til gengæld masser af charmerende småbyer med hyggelige torve og smalle stræder, hvor I kan gå på opdagelse. Klimaet og de mange soltimer gør, at Kroatien er et oplagt feriemål året rundt.

Top 3 over ferieområder i Kroatien

Der findes et utal af skønne områder i Kroatien, som alle byder på gode oplevelser og ikke mindst et bredt udvalg af ferieboliger. Herunder får I lidt tips om nogle af de mest populære områder i Kroatien, men der er masser af andre vidunderlige steder.  

Istrien

Den nordlige halvø er det mest kendte område, og det lettest tilgængelige til en kør‘ selv ferie. Langs kysten findes der et hav af charmerende byer med klippekyster og kiselstrande. Et besøg i byen Rovinj er et must, men også de historiske byer Porec og Pula er et besøg værd. Uanset hvor på Istrien I bor, er der max en times kørsel til alle oplevelser og seværdigheder. På Istrien kan I få lidt af det hele – afslappende dage i solen, udflugter til kunstnerbyen Groznjan eller til verdens mindste by Hum i bjergene, vinmarker og olivenlunde, og ikke mindst sjove aktiviteter for både store og små.

Dubrovnik

For fans af Game of Thrones er Dubrovnik et “must see”, da byen er brugt som kulisse for Kings Landing i den verdensberømte serie. Alle vil dog blive betaget af den historiske by med den velbevarede bymur, de røde tage og de små, brostensbelagte gader med sjove butikker og lækre restauranter samt cafeer. Dubrovnik er indbegrebet at charme og atmosfære, og da byen ligger direkte ud til det glitrende hav, kan I let kombinere by-ferie med badeferie. Vil I ikke bo direkte i selve byen, kan I vælge en skøn feriebolig i en af de små, rolige kystbyer i nærheden.

Ø-ferie i Kroatien

Der findes over 1.200 øer langs Kroatiens kyst, så der er rigeligt at vælge imellem. Nogle af Kroatiens bedste strande finder I på de skønne øer, hvor de små lokalsamfund og den uberørte natur danner rammen om en afslappende og autentisk ferie.

  • Rab: Den lille ø i Kvarnerbugten, der kendt som den ”Grønne ø”. Her kommer I til et rigtig lille ferieparadis med romantiske badebugter og pittoreske byer med masser af historiske seværdigheder. Når I vælger en feriebolig på Rab, kan I desuden tage på udflugt på og i havet, samt dyrke alle mulige former for vandsport, vandring og cykling.
  • Pag: På Pag finder I vidunderlige strande og turkisblåt hav. Stemningen er afslappet og de små byer er næsten som tidslommer fra en svunden tid. Oplev øen fra hesteryg, til fods eller lej en cykel eller en scooter og tag på opdagelse i den særegne natur. Find jeres egen lille private strand til en vidunderlig dag i solen. Med en feriebolig på Pag som base, kan I også spille tennis, køre go-car eller tage på udflugt på det azurblå hav. Det er også på Pag I finder den hippe strand Zrce, hvor de unge og smukke fester om sommeren.
  • Brac: Den smukke ø Brac er især kendt som hjemsted for Kroatiens bedste og mest fotograferede strand, Zlatni Rat. Den gyldne tange med fint sand er omgivet af azurblåt hav på begge sider. Når I lejer en feriebolig på Brac, kan I tage på udflugter i den skønne natur og dyrke forskellige former vandsport. I bør også besøge de lokale markeder og nyde et måltid i en af de pittoreske småbyer på øen.
  • Hvar: Denne skønne ø er Kroatiens mest trendy og det foretrukne valg for alverdens jetsettere. Den rustikke skønhed er betagende, og der findes et væld af lækre restauranter og mondæne barer. Hvar er dog meget mere end de riges legeplads. Mellem vin- og rosmarinmarker ligger små, fine landsbyer med masser af atmosfære. De skønne strande og den enestående natur bidrager til mange oplevelserne, når I lader en feriebolig på Hvar danne rammen om jeres ferie i Kroatien. 
  • Korcula: Én af de mest frodige og skønne øer i Adriaterhavet. De hyggelige middelalderbyer emmer af atmosfære og historie, og de små, uberørte stande og bugter er perfekte til afslappende dage i solen. En feriebolig på Korcula er perfekt for jer, der gerne vil have en ferie i rolige omgivelser kombineret med kultur- og naturoplevelser.

Badeferie i Kroatien

Feriehusudlejning i Kroatien er det perfekte valg for alle vandhunde og badenymfer. Overalt langs kysten findes der skønne strande, romantiske bugter og uberørte vige med azurblåt hav. Selvom der kun findes relativt få deciderede sandstrande, er grus og kiselstrandende super børnevenlige og I vil elske at slippe for at komme hjem med sand alle vegne. I de fleste områder kan I også bade fra klipperne og udforske livet under havets overflade med snorkel. Vil I starte dagen med en dukkert? Så vælg en af de mange ferieboliger der ligger direkte i vandkanten, eller en feriebolig med pool. Der er et stort udvalg af lækre feriehuse med egen pool i netop Kroatien. 

Ferie i Kroatien med børn 

Et feriehus i Kroatien er det perfekte valg for børnefamilien. Her kan I nemlig hygge jer uden stress og jag, og gøre lige præcis hvad I har lyst til, i jeres helt i eget tempo. I et feriehus er der masser af plads både ude og inde, og når familiens yngste er faldet i søvn, kan de voksne nyde en glas vin på terrassen i ro og mag. Hvis I vælger en feriebolig med pool, er der garanti for en vellykket ferie. Slap af i en liggestol, mens ungerne boltre sig i poolen eller start dagen med en svalende dukkert, inden morgenkaffen nydes på terrassen. Der findes mange udflugtsmuligheder og aktiviteter i Kroatien, der henvender sig direkte til børnefamilier. De hyggelige byer med charmerende torve og små, smalle gader er spændende at gå på opdagelse i. En tur på det lokale marked, med en overdådighed af solmodne frugter og grøntsager, plejer også at være et sikkert hit.

”Must see” attraktioner i Kroatien

Som tidligere beskrevet er byen Dubrovnik et absolut ”must see”. Foruden denne skønne by er der faktisk mange helt fantastiske attraktioner i Kroatien. Især nationalparkerne, med Plivice vandfaldende i spidsen, kan varmt anbefales. Her får I enestående naturoplevelser, som I aldrig glemmer. Man tror simpelthen ikke sine egne øjne, når man bevæger sig rundt på stierne i det postkort betagende område. Utallige vandfald, frodige planter, grotter og huler er bare noget af det I oplever, når I vandrer rundt i dette vidunderlige paradis. I alle områder i Kroatien finder I desuden seværdige bygningsværker fra forskellige perioder, velbevarede bymure, middelalder klostre og meget andet. 

Hvorfor vælge at leje et feriehus i Kroatien?

Listen over fordele er lang! Kroatien har alt hvad en ferie skal indeholde; skønne strande, charmerede byer, masser af historiske seværdigheder og godt vejr. Infrastrukturen er god og det er let at tage på kør ‘selv ferie til Kroatien. Vælger man at kører selv til den sydlige del, kan det anbefales at tage en overnatning undervejs. I Kroatien har alle ferieboliger ”All Inklusive” – det betyder, at rengøring, forbrugsomkostninger og linnedpakker er inkl. I lejebeløbet – nemt og bekvemt. Endelig er prisniveauet i Kroatien overkommeligt og I får rigtig meget ud af jeres feriebudget. Kvaliteten af ferieboligerne er høj og befolkningen er hjælpsom og kommer gerne med tips og ideer til jeres ferie . I vil helt sikkert føle jer velkomne i Kroatien.