search

Feriebolig i Valais

I kan holde ferie i Valais hele året rundt. Om sommeren egner området sig særligt godt til vandreture, og de mange afmærkede ruter vil tage jer op over de alpine tinder og gennem frodige enge og langs floden Rhône. Om vinteren kan I kaste jer over skipister på de selvsamme majestætiske tinder, og få det adrenalin-rush, I har hungret efter hele året. Valais er altså en vaskeægte helårsdestination

En drøm for den aktive familie

Valais er vel næsten andet end en drøm for den aktive familie eller vennegruppe. Alperne slænger sig gennem delstaten ligesom Europas højeste bjerg, Matterhorn, er umuligt ikke at spotte. De mange tinder og dale byder derfor på aktiviteter som bjergbestigning og paragliding, mens I også kan riverrafte og lave andre vandsportsaktiviteter på Rhône-floden. Det giver næsten sig selv, at det også godt kan betale sig, at pakke både cyklerne og vandrestøvlerne, når I lejer en feriebolig i Schweiz

Byer, I bestemt skal besøge i Valais

  • Sion er delstatens hovedstad og ligger pittoresk mellem alpernes tinder. Byen vidner om en lang historie og er omgivet af intet mindre end fire ridderborge placeret på hver deres bakketop. Byen er en rigtig kulturel perle og byder på store kunst- og madoplevelser. 
  • Sierre, der også kaldes for Solskinsbyen, fordi den har mere end 300 solskinstimer om året, betragtes som Valais’ vinhovedstad. Byen er omgivet af hundredvis af vinmarker og er bestemt et besøg værd, både for den vinkyndige og livsnyderen. 
  • Martigny, som er én af Valais mere excentriske byer, byder på store oplevelser indenfor kunst, kultur og musik. Byen har fx. et helt museum dedikeret til Sankt Bernhardshunden. 

Kom tæt på bjergene i Valais

Matterhorn er utvivlsomt Valais største attraktion, så hvorfor ikke bruge noget af jeres ferie på at komme lidt tættere på alperne? I kan fx. køre med Gletscher Expressen, som hen over 8 timer, tager jer igennem det sneklædte landskab. Har i mindre tid på hånden, bør I overveje at tage en 30-minutters tur med Gohnergrathbahn’en, som er Europas højste tandhjulstog.