search

Sommerhus i Skåne

Skåne er et skønt sted for et ferieophold I Sverige. I Skåne finder I et stort udvalg af gode attraktioner og seværdigheder samt den meget smukke natur, som Sverige er så elsket for. 

Natur og oplevelser i Skåne

Sommerhus i Skåne

Lige på den anden side af sundet ligger Skåne. Når I lejer et sommerhus i Skåne, behøver I ikke at køre ret langt for at opleve et helt anderledes landskab og essensen af svensk kultur og historie. Sydsveriges enestående natur lokker med skønne strande, klippeskær, dybe skove og spejlblanke søer. De stemningsfulde byer er maleriske og byder på masser af kulturelle tilbud, gastronomiske oplevelser og spændende seværdigheder. Området er fyldt med historiske slotte samt herregårde og overalt mærker I historiens vingesus. Malmø er Skånes metropol, med fantastiske shoppingmuligheder, sjove markeder, en livlig madscene samt trendy cafeer og barer.

Lejer I et sommerhus i Skåne i Syd-Sverige, får du meget du kan vælge imellem, når du vil ud og opleve noget. 

 

Det skal I se og opleve i Skåne

Der findes masser af historiske seværdigheder, spændende museer samt romantiske slotte og herregårde i Skåne. Når I vælger et feriehus i Skåne, kan I rejse gennem historien helt fra Vikingetiden og frem til i dag. Tag en dagstur til Foteviken og gå i vikingernes fodspor. Foteviken er en rekonstrueret viking-by og her kan I både se ”ægte” vikinger, lave smykker eller mad på bål samt opleve hvordan man levede og arbejde i vikingetiden. En anden stor vikingeoplevelse venter jer i Trelleborg, hvor I kan udforske den enorme træfæstning som blev opført af Harald Blåtand. 

I kan også mærke historiens vingesus på de mange slotte og herregårde i Skåne. De fleste af dem er omgivet af skønne parker, der er åbne for publikum. Tag madkurven med og leg adelig for en dag. Der er rigtig mange at vælge imellem – f.eks. Hovdala slott, Bosjöklostret, Glimmingehus (hvor I måske møder et spøgelse), Bäckaskog slott, Trollenäs slott med varulve og trolde samt endelig det ældst bevarede renæssance slot Malmöhus. Der findes desuden et hav af museer i område, hvis I er kunst og kultur interesserede.

Aktiv ferie i Skåne? 

Vælger I at holde jeres ferie i Sydsverige, kommer I også til et område, hvor I rigtig kan holde en aktiv ferie. Her har I mulighed for at prøve kræfter med stort set alle former for aktiviteter og sport. Der findes et utal af vandreruter, mountainbike ruter og almindelige cykelruter i den vidunderlige natur. Skal det være lidt vildere, kan I også prøve kræfter med windsurfing, paraglidning, dykning eller bjergklatring. Mange steder kan I leje kano eller kajak og opleve landskabet fra søsiden. Der er også mulighed for at leje heste eller deltage i guidede ture på hesteryg.

På tur ud i det blå fra jeres sommerhus i Skåne

Der er masser af skønne og sjove udflugtsmuligheder, når I lader et feriehus eller en hytte i Sverige danne rammen om jeres ferie. Alene i Skåne findes der ikke mindre end seks nationalparker og naturreservater. I kan opleve alt fra dramatiske klippeformationer til bølgende blomsterenge og enestående sandstrande. Tag på en dagstur til Kullabergs naturreservat og udforsk det vilde klippelandskab med et rigt dyreliv. I har bl.a.  mulighed for at se både grævling, kronhjort og vildsvin. Overalt i Kullabergs naturreservat har I samtidig en vidunderlig udsigt over havet. Pak rygsækken og begiv jer på opdagelse i Söderåsens nationalpark, hvor I finders Skånes version af Grand Canyon. Den uberørte natur rummer både dybe løvskove, spejlblanke søer og fantastiske udsigter. I Kristiansand Vattenrike findes et fantastisk naturområde, som I kan udforske i kano. Området har samtidig karpedamme, restaurant og et besøgscenter med masser af aktiviteter.

Hvorfor leje et sommerhus i Skåne?

Der er mange gode grunde til at leje et sommerhus i Skåne til jeres næste ferie. Naturen og de skønne strande. Hyggelige byer med gode shoppingmuligheder, interessante seværdigheder og ikke mindst maden. Overalt i Skåne ligger der små gårdbutikker langs vejen og de fleste byer har et ugentlig bondemarked, hvor I kan købe friske råvarer.  Vil I spise ude, kan I vælge imellem alt fra svensk landkost til gastronomiske oplevelser i verdensklasse. Endelig ligger Skåne rigtig tæt på Danmark, så det trygt, nemt og bekvemt og rigtig godt for miljøet, at vælge en ferie i Skåne.