search

Feriebolig i Stockholm

Når I lejer en feriebolig i Stockholm, vil den typisk være beliggende et stykke uden for hovedstaden. Vi har både ferieboliger i de rolige forstæder og hytter, der ligger idyllisk på klipper på de mange øer i Skærgården. 

I kan dog sagtens drage ind til Stockholm i løbet af jeres ferie i det svenske. Her kan I snildt få både timer og flere dage til at gå. Stockholm er nemlig så uendelig smuk, og de forskellige kvarterer har deres helt egen stemning og unikke særpræg. Östermalm er fx. mondæn, og her kan I finde gastronomiske perler og serveringssteder med næsten glamourøs stemning og luksuriøse shoppingmuligheder. Gamla Stan er bydelen, hvor I kan slentre rundt i de små, romantiske stræder omkring Kongeslottet og suge den historiske stemning til jer, mens Södermalm er den yderst hippe bydel. Her finder I lækre restauranter og serveringssteder, spændende butikker og masser af gallerier. 

Seværdigheder i Stockholm

Stockholm er en feriedestination for alle. Byens mange museer inviterer til store kulturelle oplevelser med afsæt i både historie og populærkultur. Besøg blandt andet Vasamuseet, Fotografiska, Nordiska Museet eller Moderna Museet og ABBA Museet. Der findes også en del museer for børn, blandt andet Junibacken og Skansen. 

Byen rummer også masser af gode restauranter med mad til enhver smag. De ligger rundt i Stockholm, og det er derfor nemt at kombinere en middag med en rundtur til byens mange torve, pladser og arkitektoniske perler som Kungliga Operan, Drottningholm Teatret og diverse kirketårne. I er også nødt til at smutte forbi Maria Berget i Södermalm, hvorfra I har den smukkeste udsigt over byen. 

Samtidig er Stockholm også en ideel by for jer, der holder af at være aktive på jeres ferier. Løb eller cykel en tur langs vandet eller besøg Djürgården. Her finder I gode rutiner med panoramaudsigt ud over den mondæne hovedstad. 

Top 5 aktiviteter i Stockholm

  • Spis på nogle af hovedstadens aller lækreste restauranter. Særligt området omkring vandet i Norrmalm, Gamla Stan og Södermalm har gode spisesteder.
  • Udforsk Djürgården. Øen er en af Stockholms bydele og huser nogle af byens allerbedste museer. Udover at være en kulturel perle, så fungerer øen også som et grønt pusterum for både indbyggere og turister. 
  • Sejl ud i Skærgården direkte fra centrum. Ved vandet i Norrmalm kan I hoppe ombord på en båd og sejle ud i den idylliske svenske skærgård. Det at kombinere storbystemningen med sådan en naturoplevelse er ikke noget, I må snyde jer selv for.
  • Besøg Gröna Lund, der nok er en af Europas smukkest beliggende forlystelsesparker. Her alt, hvad både børn og barnlige sjæle begærer. 
  • Stå på ski på Hammarbybacken med udsigt over Stockholm. Lige uden for byen findes en skibakke, hvor I kan få tilfredsstillet adventure-følelsen. Det er bestemt en unik oplevelse. 

Hold ferie i og omkring Stockholm hele året

Sverige er en helårsdestination, og der er ikke noget til hinder for, at I lejer en feriebolig i Stockholm udenfor højsæsonen. Byen er en oplagt get-way destination, så hvorfor ikke holde en miniferie i Stockholm, hvor I udforsker de kulturelle tilbud, slentrer rundt i gaderne og spiser godt uanset årstiden. 

Der kan også være noget ganske charmerende ved at udforske de skandinaviske hovedstæder i de kolde måneder. Særligt Stockholm kommer til sin ret, når mørket sænker sig og lysende langs vandet og de mangefarvede huse blusser op. Besøg museerne, køb lidt godt og varm jer så ellers på en kop varm et-eller-andet.