search

Feriebolig i Lazio

Når man zoomer ind på regionen Lazio, er det ofte den italienske hovedstad, Rom som kommer i fokus. Rom med det rige kulturliv, de verdenskendte seværdigheder og det både moderne samt historiske byliv. Ingen tvivl om, at Rom er værd at besøge, når I opholder jer i en feriebolig i Lazio – men rundt i hele regionen venter et væld af spændende historier, vidunderlig natur, spændende byer med sjæl og charme samt en skøn kyststrækning.

5 forslag til oplevelser i Lazio

  • Ninfas botaniske haver: Ninfas botaniske haver er et symbol på, hvordan noget smukt kan opstå efter en tragisk begivenhed. Byen blev voldsomt ramt af malaria, hvilket efterlod byen mennesketom og øde i 1700-tallet. Det gav planter mulighed for at sprede sig over hele området og byens bygninger. I det tyvende århundrede forvandlede familien Caetani den tilgroede by til den smukke have, som i dag betegnes som en af de smukkeste haver i verden!
  • Landsbyen Civita de Bagnoregio: Denne by er blandt de mest kendte landsby i Lazio, og er noget ganske unikt, når man tænker på byens beliggenhed. Byen ligger nemlig højt på en stor klippe, hvor den eneste adgangsvej er over en gangbro. Der er parkeringsplads neden for byen. Turen op til byen er bestemt det hele værd. Fra byen belønnes I nemlig med den smukkeste udsigt. Sæt god tid af til jeres besøg, så I også kan udforske de snirklede gader som prydes af utallige blomster.
  • Bolsena søen: Lazios landskab bærer præg af områdets vulkaner. Lava har spredt sig over store områder og skabt et specielt landskab. Bolsena søen er også skabt af den vulkanske aktivitet. Den gigantiske sø med to øer er et skønt udflugtsmål. Kombiner jeres tur til Bolsena søen med en tur rundt i selve Bolsena by, som byder på smukke kirker, skønne pladser og gode spisesteder. 
  • Terme del bullicame: Fortidens store vulkanske aktivitet har også skabt naturlige, termiske bade. Disse termiske bade er velkendte i Italien, og mange italienere kommer hertil, for at nyde godt af det varme vands mange terapeutiske egenskaber. Terme de bullicame finder I nær byen Viterbo. Her får I de bedste betingelser for ren afslapning efter jeres ture rundt i Lazio. 
  • Rom - Den evige stad: Vi kan naturligvis ikke komme udenom at omtale Rom, når vi nu bevæger os rundt i Lazio. For har I lyst og mulighed for det, under jeres ophold i en feriebolig i Lazio, så skal I svinge forbi ”Den evige stad”. De utallige seværdigheder, de smukke gader og de mange livlige torvepladser giver Rom et helt særligt flair, hvor man til tider godt kan glemme, at man er på besøg i en storby. Inden I besøger Rom, så er det smart at lave lidt research hjemmefra, og vælge et par ting, som I vil opleve. Særligt hvis I kun har en dag i byen, for de mange muligheder kan godt være overvældende. 

Feriebolig i Lazio emmer af Italien 

Oplevelsen af Lazio som en region med mange forskellige oplevelsesmuligheder, bliver kun forstærket af udbuddet af ferieboliger i Lazio. Størstedelen af ferieboligerne er smukke, klassiske italienske stenhuse, holdt i de bløde, brunlige nuancer med en indretning, som bare emmer af Italien. Lejer I en feriebolig i Lazio vil I også ofte blive mødt af flotte haver med høje træer og veludnyttede terrasser, hvor I virkelig kan nyde jeres ferietid og det lækre klima. Bevæger I jer ind mod Rom, og ind i selve byen, er der flere ferielejligheder. Perfekte til en rigtig storbyferie i Lazio. En ekstra bonus, som nok især vil blive værdsat i de varme sommermåneder, er de mange ferieboliger med udendørs pool i Lazio. En kærkommen mulighed for en afkølende dukkert for alle. For børn vil det uden tvivl blive feriens største hit! 

Smag på Lazio 

Et ophold i en feriebolig i Italien handler naturligvis også om afslapning og forkælelse. Den italienske mad og ikke mindst vin er med til at give jeres ferie masser af forkælelse for smagsløgene. Besøg forskellige restauranter og spis som de lokale, for italiens gastronomi er meget mere end pizza - selvom en ægte italiensk pizza bestemt er værd at gå efter. Udnyt også muligheden for, at handle på de lokale markeder som bugner af friske råvare og lokale specialiteter. Køb friske oliven fra Bolsena, osten Pecorino Romano, nybagt brød og en god flaske rødvin og I behøver ikke mere til en hyggestund på terrassen ved jeres klassiske feriebolig i Lazio.