search

Ferieboliger i Provence

En feriebolig i Provence er lig med fransk landidyl og ren romantik. Her ligger de pittoreske bjerglandsbyer mellem olivenlunde og vin- og frugtmarker. Gå på opdagelse i de snørklede gader, spis godt på de små pladser og nyd den helt særlige stemning, der findes her. Landskabet er charmerende og storslået på én og samme tid og rummer alt lige fra de største tinder til det brusende middelhav. 

Aktiviteter i Provence

Provence ligger i det sydøstlige Frankrig og ferie i regionen er oplagt for jer, der elsker at være aktive. Nogle af Europas mest majestætiske bjerge findes her og venter på at blive udforsket enten til fods eller på to hjul. Prøv kræfter med nogle af Tourens berømte tinder eller nyd duften gennem de smukke lavendelmarker og olivenlunde. 

Elsker I kunst, så er Provence også et oplagt feriemål. Der findes et hav af museer over hele regionen, ligesom de mange små landsbyer ligner intet mindre end arkitektoniske perler. Længere sydpå vil Côte d’Azur byde på ren riviera-stemning med gode shoppingmuligheder, gastronomiske oplevelser og glamour i byer som Nice og Cannes. 

5 seværdigheder i Provence

  • Mont Ventoux 

Det berømte bjerg, der er særligt kendt fra Tour de France, kaldes med sine 1,912 m for Provences kæmpe. Det tårner sig op midt mellem regionens kendte lavendel-og vinmarker, og er en yderst populær attraktion for cykelfolket. Sæt bilen og oplev hårnålesvingene på to hjul, mens I aflægger besøg hos nogle af de mange vin- og frugtgårde. 

  • Gorges du Verdon

Kløften Gorges du Verdon er Frankrigs Grand Canyon og byder jer på en helt fantastisk naturoplevelse bare 2 timers kørsel fra Côte d’Azur. Både børn, vandhunde og naturelskere vil være vilde med synet af Verdon-floden smaragdgrønne vand i bunden af den 800 meter dybe kløft. Her kan I både bade og udforske floden i en båd, så giv jer endelig tid. 

  • Kunst i Provence

Det er ikke tilfældigt, at nogle af de allerstørste kunstnere har tabt deres hjerter til Provence. Det blide sollys, de okkerfarvede bjerglandsbyer og de blå lavendelmarker er bare noget af dét, der har tiltrukket både Vincent Van Gogh og Pablo Picasso. De har da også sat deres eget aftryk på regionen, og nu kan I blandt mange andre besøge Picasso-museet i Antibe, Matisse-museet i Nice og Atelier de Cézanne i Aix-en-Provence. Provence er altså ideelt for kunstelskere. 

  • Halvøen Saint Jean Cap Ferrat

Saint Jean Cap Ferrat ligger ud fra kystbyen Villefrance Sur Mer og er hjemsted for betagende og uberørt natur. Området er fredet, men et yderst populært dykkersted, hvor der er rig mulighed for både at spotte hvaler og delfiner. Den er altså en oplagt destination for en dagstur, mens I holde ferie i Provence. 

  • Rhône-dalen

Provence er berømt for sine vine, og regionen rummer da også hundredvis af vingårde, der bestemt er et besøg værd. Særligt Rhône-dalen er kendt for sine dråber, og området mellem Avignon og Valence er også et oplagt udflugtsmål.