search

Sommerhus på Fanø

Midt i tidevandets rytme ude i Vesterhavet ligger Fanø, hvor natur og kultur danner rammen om en dejlig ferie for hele familien. Lej et sommerhus på Fanø og tag ud til et hav af oplevelser med hjem fra jeres ferie i Danmark! I finder alle former for sommerhuse på Fanø, der med garanti vil passe til jeres smag. I kan leje sommerhus med pool, sommerhuse med havudsigt og sågar feriehuse hvor hund er tilladt! Der er også et hav af aktiviteter og seværdigheder på Fanø og uanset om i er til en aktiv ferie, en afslappende ferie eller en kulturel ferie med gallerier og krigshistorie, så kan man finde det på Fanø. Bestil jeres ferie hos dansommer, vi har arbejdet med sommerhusudlejning siden 1968

Sommerhus på Fanø - for hele familien

Fanøs natur og kultur danner rammen om en dejlig ferie for hele familien. Sommeren med strandlivet og de lyse nætter er naturligvis altid attraktiv, men efteråret med de gyldne farver, sensommeren hvor heden er lilla af blomstrende lyng, vinterens barske storme og forårets milde dage med fugletræk, indbyder også til spændende ferieoplevelser. F.eks. er Fanøs flade strande ideelle, hvis du vil søge efter rav, som netop Fanø er storleverandør af. Også drageflyvning er ideelt her på øen, hvor der hvert år arrangeres en dragefestival - noget som er sjovt at se for hele familien.  

I begyndelsen var Fanø kun en sandrevle, men er nu naturperlen blandt de 42 frisiske øer og de gamle idylliske havnebyer Nordby og Sønderho, der før var hjemsted for en stor sejlskibsflåde, danner i dag rammen om et fantastisk ferieliv. Sønderho blev af samme grund i 2011 kåret som Danmarks Smukkeste Landsby.

På Fanø er der desuden mange aktivitetsmuligheder, som tilbydes både børn og voksne, f.eks. dragefestival, musikfestivaler, natur- og vadevandringer samt golf. På Fanø råder dansommer over adskillige sommerhuse for enhver smag og i ethvert område af vores skønne ø. Som noget nyt har vi øget vores udbud med ferielejligheder, som er beliggende i Fanø Bad med kort afstand til indkøb, restauranter, golfbane, den dejlige strand og de mange shoppingmuligheder i Nordby. Der er altså ingen grund til, ikke at vælge et dansommer sommerhus eller en ferielejlighed på Fanø.

Du kan naturligvis også vælge et af vores mange andre sommerhuse i Danmark.

Hvad kan jeg lave på Fanø? Her er 5 gode ideer!  

 • Vadehavet: Oplev UNESCOs Verdensarv på tætteste hold, fra et sommerhus på Fanø. Kom helt tæt på det unikke marskland og det fantastiske dyreliv, der blandt andet omfatter Øster og Sæler. Vadehavet er også et sandt Eldorado for fugleinterreserede, der kan se de mange trækfugle før de flyver sydpå! Sort sol kan blandt andet opleves ved Vadehavet. Det skal også nævnes at man ikke finder denne type hav andre steder i verden! Så book jeres sommerhus i dag og oplev Vadehavet! 
 • Sælsafari på Fanø: Tag hele familien med på Sælsafari i Vadehavet. Rundt om hele Fanø findes der store bestande af Gråsæler og Spættede sæler, der holder til på de store sandbanker i Vadehavet. Om sommeren kan man se store flokke på mere end 500 sæler ligge og nyde solen, lege og fange fisk på Sandbankerne rundt om Fanø. Sælsafari finder hovedsageligt sted om sommeren, hvor Fanø Turistbureau arrangerer en gåtur ned til den kendte "Sælbanken", hvor der efter sigende skulle være garanti for at se sæler, så fremt vejret er nogenlunde. Dette er en kanon aktivitet for hele familien, turen er nemlig kun 1,6 kilometer lang, så selv de mindste kan tage med på Sælsafari på Fanø. 
 • Oplev resterne af Atlantvolden på Fanø: Under 2. Verdenskrig var Danmark besat af Tyskerne, der anså Danmark som et strategisk vigtigt lokation ift. transport af materiel, forsvar og kontrol af farvandene der vender mod England. Derfor byggede de den berømte Atlantvold - en lang række af bunkere, atteleripositioner og kanonstilinger, der anses som et af verdens største sammenhængende fæstningsværker, der strækker sig fra det sydlige Frankrig og til det nordlige Norge. Selve Fanø var af stor strategisk vigtighed for tyskerne, der anlagde mere end 300 bunkere, en radarstation og kanonstillinger. Disse kan opleves i dag, eller i hvertfald resterne heraf. Du kan udforske de mange bunkers på egen hånd, eller bestille en guidet tur via hjemmesiden Fanø-i-Atlantvolden.dk, der er en historisk forening, som arbejder med at formidle Atlantvoldens historie på Fanø. Turene tager ca. 2 timer og her får du en masse historie fra krigen og set en masse historiske steder! 
 • Hyggetur med shopping og restaurantbesøg i Sønderho: Oplev byen der i 2011 vandt titlen, som den smukkeste landby i Danmark, og som den dag i dag bestemt ikke har mistet sin massive charme. Her kan i opleve mange gamle stier, gader med brosten og gamle huse, der er noget så smukke. Byen er rig på maritim historie og 1700-1800 tallet, var Sønderho en af Danmarks vigtigste havne. Pengene strømmede gennem byen, hvilket de mange store og fine huse en dag i dag er et vidnesbyrd om. Her kan I tage på shoping i Sønderho Gårdbutik, hvor du blandt andet kan købe økologisk kød af skosk højlandskvæg, fra egen produktion. Sving ind forbi og se det store sortiment. Der er også et par gallerier i Sønderho, som du kan opleve. Blandt kunstnere har Fanø lidt det samme ry som Skagen pga. den enestående natur og det rolig liv, der drives på øen. Skal i spise rigtigt lækkert og fint, kan I slutte dagen af med et besøg på den kendte Sønderho Kro, der leverer noget af Danmarks allerbedste mad. Det har den faktisk gjort siden 1722, og er derfor en af Danmark ældste og bedst bevarede kroer. 
 • Fanøs hovedattraktion - Strandene: Ifølge fanikerne selv, er strandene den største er hovedattraktion på øen. Her kan feriegæste bruge timer på at bade eller  slikke sol og de mindste kan bygge sandslotte eller flyve med drage. Fanøs strand er 15 kilometer lang og mere end 1 kilometer bred på det bredeste sted, så der er rigeligt med plads til alle turister og feriegæster, og du vil aldrig føle dig omgivet af mennesker! Der er et hav af muligheder for aktiviteter på strandene, så som surfing, kitesurfing eller blokart, der er en lille vogn med et sejl, der kører på vind. Det er skide sjovt at prøve! Er man til de mere rolige aktiviteter, så kan man nyde det vilde fugleliv, spotte en sæl på bankerne eller tage på ravjagt. Faktisk er Fanø kendt som en af de steder i Danmark, hvor rav jægerne finder de største klumper af rav. Prøv selv, det kunne være at du sætter den næste rekord. Skulle du ikke være så heldig, at finde dig et stykke rav, så frygt ej, der er flere butikker på Fanø, hvor du kan købe rav til hylden! 

Aktiv ferie i et sommerhus på Fanø

Fanø er den perfekte feriedestination, til familien som elsker en aktiv ferie i sommerhus. Her er der nærmest ingen grænser for, hvad du kan lave i naturen, der foresten er enestående. Brede sandstrande, Vadehavet, bunkers, klitplantager, fiskerlejer og skovområder danner rammen om jeres ferie på Fanø.

Af fede aktiviteter, som er lidt ud over det sædvanelige, bør man nævne ridning. På fanø kan man leje heste og tage sig en hyggelig ridetur. Det er noget alle kan være med til uanset hvor mange timer du har brugt på en hesteryg. Der er i alt 20 kilometer afmærkede rideruter, der går igennem hede, platage og strand. Det startede på Rømø, men nu er det kommet til Fanø også. Blokart. Den lille vogn med det store sejl, tager dig i en susende fart henover det flade sandstrand. En hæsblæsende oplevelse, der er sjovt for især ældre børn og unge voksne. Der skal lidt vind til, så er vejret ikke så godt, vil det være oplagt at prøve kræfter mde Blokarts på Fanø Strand.

Som på enhver anden ferieø, kan man selvfølgeligt også spille minigolf på Fanø. Tag ind til et af de hyggelige fiskerlejer eller smut forbi en campingplads og udfordre din familie til et slag minigolf. Det er ikke en rigtig sommerhusferie uden minigolf. Er du taget på ferie med børn, der elsker at være udenfor og være aktive, så er Fanø et godt sted at leje sommerhus. Her kan du foreksempel tage ungerne med til drageværkstedet, hvor de kan bygge deres egen drage og flyve med den i den friske vind ved Vesterhavet. Fanø er faktisk kendt for drageflyvning og i 14 dage i midten af juni kan du opleve Dragefestivalen på Fanø, hvor tusindvis af mennesker og drager stimler sammen på Fanø Strand.

Noget andet der sikkert passer den aktive familie rigtigt godt, er et slag fodboldgolf. På Fanø finder du Fanø fodboldgolf, en sjov park, hvor I kan dyste i hvem der kan sparke bolden i hul på færrest mulige forsøg. Dette er nemmere, sjovere og billigere end at spille normal golf - vil nogle sige! Fanø har hav hele vejen rundt og det betyder let adgang til vand og masser af sejlads.

Er du vild med oplevelser på vandet kan du tage en tur i en havkajak. Der er masser af spændende kajakruter at udforske. Blandt andet Rindby-Esbjerg, Norby-Sønderho eller Rindby til Sønderho. Det er dejligt at cykle på Fanø, for her er der fladt som en pandekage - det meste af tiden. Der er også en masse smuk natur i form af plantage, eng og hede, som du kan opleve helt tæt på fra en tur i sadlen. Har i ikke selv cykler med, så finder i en lang række steder på øen, hvor det er muligt at leje, både mountain bike og landevejscykler. Prøv for eksempel turen mellem Norby og Fanø bad på små 4 kilometer eller turen mellem Norby og Sønderho på 12 kilometer. Drømmer I om fart og mountainbike i tærrenet, så tag den fede tur rundt i Fanø Plantage på små 8 kilometer. Her er der garanti for spænding og høj puls! Et sidste tip i denne lange aktive guide til Fanø er, at tage børnene med på Skovlegepladsen og eventyrskoven, hvor i finder en kæmpe legeplads, med klatrestativer og eventyrtårne. Pladsen er sjov for børn helt op til 12-14 års alderen. 

Få en badeferie ved Vesterhavet fra et sommerhus på Fanø:

Drømmer du om en ferie på Fanø i et sommerhus, men er i tvivl om hvad du skal vælge i vores store sortiment? Så frygt ej, lad dansommer hjælpe dig. Vi har nemlig alle typer af feriehuse på Fanø og noget for alle pengepunge. Du kan finde luksus sommerhuse med pool eller sommerhuse med havudsigt, hvis man et dejlig kig ud over Vesterhavet. Du kan også finde de mere klassiske små sommerhuse, hvor hygge med familien og natur er ferien fokus. Uanset hvad du er på jagt efter til din ferie, så kan du finde det hos os. Der er huse med internet, store køkkener, lækre havemøbler, masser af værelser, aktiviteter for børnene og meget meget mere. Har du for vane at tage din hund med på ferie? Så kan du også gøre det på Fanø. dansommer har nemlig en lang række sommerhuse med hund tilladt, hvor du kan tage de firbenede venner med på ferie. Er du i stadig i tvivl om hvilket feriehus der passer bedst til jeres ferie? Så se vores store udvalg igennem herover eller ring til vores lokalkontor på Fanø - de vil altid gerne hjælpe dig! 

Gastronomi, tip og tricks til ferien på Fanø

Herunder får I lige et par hurtige tips til hvad i kan spise og drikke på Fanø:

 • Besøg den gamle Sønderho Kro - et af danmarks bedste og ældste spisesteder! 
 • Smag den lokale øl ved Fanø bryghus
 • Skal i have tændt op i grillen eller lavet en omgang lækkert mad i sommerhuset. Så tag på indkøb og slå jer løs i lokalproduceret lammekød, oksekøb af skosk højlandskvæg, øl, lynghonning, økologisk skinke og pølser. Disse kan ligeledes smages på øens mange gode restauranter, der elsker at promovere og bruge de mange gode lokale råvarer i deres retter. 
 • Fanø bageri er altid garant for en god kage eller det lækre friskbagte morgenbrød. Så det handler bare om at finde ud af, hvem der står tidligt op for at hente.
 • Østersafari: En lokal specialitet på Fanø er Østers og i efteråret kan du ikke blot smage de lokale østers, du kan faktisk også tage ud og fange dem selv på guidede ture - de såkaldte Østerssafari, hvorefter du kan lære at tilberede dem! 
 • Alt dette finder du blandt andet i byer som Sønder Ho og i Nordby, der har Danmarks bedst bavarede skippermiljø