search

Sommerhus på Djursland

Djursland er det perfekte feriested! Her finder I alt, hvad I har brug for. Djursland er omgivet af hav på tre sider, hvilket betyder, at I altid er tæt på vandet og nogle af landets bedste og mest børnevenlige badestrande.– eller hurtigt kan komme dertil. De mange attraktioner som er samlet på Djursland sikre jer en oplevelsesrig ferie med mange forskellige muligheder. I kan besøge slotte og herregårde, dyreparker og køre i vilde forlystelser. Shoppe i hyggelige byer og besøge Jyllands hovedstad, Aarhus, bedre kendt som 'smilets by'. Mulighederne er mange med et sommerhus på Djursland, og der er noget for enhver interesse og for alle feriedrømme. 

Sommerhus på Djursland - tæt på hav og strand

Et sommerhus på Djursland, er lig med familiehygge, badeferie og massere af gode oplevelser. Her finder I et hav af børnevenlige strande, med lavt vand og fint hvidt sand omgivet af smuk natur. Djursland er det perfekte feriested for jer, som elsker at gå på stranden og nyde bølgerne, solen og roen der sænker sig, når man færdes i naturen. Det er også oplagt at leje et sommerhus på Djursland, hvis I godt kan lide at tage på mange ture til forskellige attraktioner og museer i jeres ferie. Djursland er nemlig tætpakket med alverdens oplevelser. 

Når sommeren er fyldt med sol og varme i Danmark, er en tur på stranden noget af det skønneste. På Djursland finder I mange gode og børnevenlige strande, hvor hele familien kan hygge sig, plaske i vandet og lege i sandet. Tag på skattejagt efter rav, søpindsvin og andet spændende, som bølgerne skyller op på stranden. Inden I får set jer om, er der nemt gået et par timer. Kan I godt lide at være aktive og bruge havet til andet end badning, så er Djursland også stedet. Her kan I både sejle i havkajak og dykke under overfladen direkte fra stranden. I finder også super gode wind - og kitesurfing steder. Hen på efteråret er der færre feriegæster på strandene, men for dem af jer, som holder efterårsferie på Djursland, er der stadig masser at opleve lange kysterne. Efterårets friske vinde sætter gang i bølgerne og skaber smukke billeder, som I kan nyde fra en gåtur i det flotte natur. Efter en dejlig gåtur på stranden, står den på hygge i sommerhuset efter alle kunstens regler og med lige det som I godt kan lide. Brætspil, god mad, slik og film, ja det er nærmest kun fantasien som sætter grænser!  

Spændende byer at besøge på jeres ferie på Djursland

Hvor I end befinder jer på Djursland, falder ikke blot naturen i øjnene – også de mange forskellige byer, har deres specielle charme. De mest kendte byer er de to gamle købstæder Grenå og Ebeltoft med deres brostensbelagte gader og skæve gamle huse. Også de mindre feriebyer og områder er dog meget eftertragtede: Gjerrild Nordstrand, Lystrup, Selkær Mølle, Skovgårde, St. Sjørup, Sødring, Udbyhøj, Fjellerup og det gamle fiskerleje Bønnerup, hvor I kan købe friskfangede fisk på den hyggelige fiskeri- og lystbådehavn. I sommerperioden og op mod jul kan I i Ebeltoft, få den hyggelige oplevelse ved, at følge vægteren rundt på sin runde i byen, som starter ved Det Gamle Rådhus og rundt i de gamle gader.

Det kan også anbefales at sejle en tur til Anholt fra Grenå, hvor I bl.a. kan opleve sæler og Nordeuropas eneste ørken. For legebørn i alle aldre vil en tur til Nordens største sommerland - Djurs Sommerland, være et sikkert hit. I selve Grenå kan I tage en tur op af gågaden og se det flotte Museum Østjylland Grenå. I kan også tage forbi Grenå Kirke, se det flotte springvand kaldet Søhestene eller tage et smut forbi den gamle Baunhøj Mølle. I Grenå finder I også det store akvarium, Kattegatcentret - en verden af havdyr, hvor der er oplevelser at hente for både store og små! Man kan se træning og fodring af stroe hajer, prøve at dykke med hajer, hvis man er rigtig sej. I kan også se sæler og 250 andre arter fra hele verden. 

Der er et hav af sjove aktiviteter, som I kan prøve, når I holder ferie på Djursland. Er man vild med fiskeri, historie og natur, så bliv fjordfisker for en dag på Kyst- og Fjordcenteret, hvor I får masser af frisk luft og sjove aktiviteter.  En anden sjov familieaktivitet er Karpenhøj Naturcenter, der ligger placeret lige midt i Mols Bjerge. Her kan i få guidede ture, både til fods og på cykel, rundt i Nationalpark Mols Bjerge. Er I vilde med fart og spænding, så kan i tage til Auning Kart Park, hvor både store og små kan suse afsted i de fede GoKarts, med over 60 km/t. 

De 5 bedste gratis oplevelser i naturen på Djursland: 

  1. Kalø Slotsruin: En god oplevelse for hele familien, når I lejer sommerhus på Djursland, er at tage til den historiske slotruin på Kalø. Her kan I se en over 700 år gammel middelalderlig slotsruin og tag en tur på Danmarks længste Middelaldervej, der fører ud til ruinen.  Borgen blev bygget i 1313 af Kong Erik Menved, der log den opføre efter det jydske bondeoprør. Den svenske konge Gustav Vasa sad faktisk som fange på dette slot fra 1518-19, indtil han lykkedes med at flygte. 
  2. Karlby og Sangstrup Klinter: Hvis I trænger til lidt frisk luft på jeres ferie, kan I tage til de store kystklinter Kalby og Sangstrup Klinter, der primært består af kalk. Her er der gode muligheder for at finde forssiler, eller blot tage sig en rask gåtur langs vandet.  
  3. Nationalpark Mols Bjerge: Er I vilde med en aktiv ferie i naturen, så vil et sommerhus på Djurland helt sikkert være noget for jer! I kan nemlig opleve den store Nationalpark Mols Bjerge, helt gratis. Her kan man blandt andet se det store tilgoede bakkeparti Jernhatten, der står hele 49 m.o.h.. Foran Jernhatten ligger der en lille hyggelig strand, hvorfra det er helt perfekt at dykke. Små 150 meter ud i vandet finder man nemlig stenen Blak, der er på størrelse med en lille bil, og som er sjov at dykke ved. I kan også tage en tur op på bakketoppen, trehøje der ligger i 127 m.o.h og hvorfra man kan se helt fra Århus til Ebeltoft. Herfra får du en af Danmarks smukkeste udsigt og mulighed for at se alle grænserne på nationalparken. Er du til aktiv ferie, så tag dig en vandretur, en løbetur eller oplev den smukke natur fra cyklen på en af de mange afmærkede ruter i Mols Bjerge. 
  4. Stendysserne ved Tustrup:  Er familien interesserede i historie og natur, så kan I tage forbi Tustrup. Her finder du et store og fredet område med dyssekamre, jættestuer samt et kulthus, som kan dateres helt tilbage til den yngre stenalder. 
  5. Badeferie på børnevenlige strande: Når du lejer sommerhuse på Djursland, får du mulighed for at dase, sole og bade på nogle af Danmarks bedste og mest børnevenlige strande. Besøg foreksempel Femmøller strand, der er tæt på sommerhuse, børnevenlig og handicapvenlig. Her er vandet rigtigt lav, så selv de mindste børn kan være med. I finder også en hyggelig iskiosk samt fine toiletforhold. I kan også tage til Fjellerup strand, og kombinere historie med badeferie. Her finder i ikke bare en god strand tæt på sommerhusområdet, men også en udstilling der fortæller om fiskeri gennem tiderne. I bør heller ikke snyde jer selv for at tur på Grenå strand, der i 2006 blev kåret til Danmarks bedste strand. Her finder i børnevenlig vand, lune klitter og masser af læ for vinden.

Gastronomi på Djursland

Går jeres ferie til Djursland, så vær klar til et eldorado af gastronomiske oplevelser, lokale råvarer og gode restauranter, med mad der bare skal smages! Er I til morderne vagetarisk mad, med et nordisk tvist, så tag på Restaurant Moment. Her kan I smage økologiske og hjemmeproducerede råvarer, i en skøn symfoni. I kan også tage en tur på den gamle Molskro, der serverer udsøgt gourmetmad, af højeste kvalitet. Bevæger I jer ud på eventyr i lokalområdet, kan I for eksempel tage til Hylkegaard, der side 2012 har produceret lækre danske hvidvine. I kan også besøge Ebeltoft Gårdbryggeri og smage hjemmebryggede øl og sodavand i topklasse. Andre gode madoplevelser fåes på Mariendal Mosteri Djursland og på Mols Kafferisteri, der producere en rigtig lækker kaffe. 

Skal I leje sommerhus i Danmark med hele familien? Så er det dansommer sommerhusudlejning I skal vælge! Bestil nemt og sikker online allerede i dag og se frem til en fantastisk ferie!