search

Sommerhus i Østjylland

En tur i et sommerhus i Østjylland åbner op for en varieret ferie, hvor I er omgivet af en utrolig smuk natur, både med store skove og lange strande. De mange seværdigheder i området giver masser af indhold til ferien og I kan nemt planlægge jeres ferie således, at alle i familien får oplevet lige præcis det de gerne vil, for udbuddet af oplevelser er meget varieret og man skal stå tidligt op, hvis det hele skal nåes på blot en uge.

Oplevelser nær jeres sommerhus i Østjylland 

Østjyllands bakkede natur er noget for sig. Velplejede marker gennemskæres af små vandløb og søer, som veksler med blide bakker, eventyrlige løvskove og store fredede plantagelandskaber. Det ene øjeblik kører I over langstrakt lynghede, det næste øjeblik kan I nyde udsigten over søernes, åernes og fjordenes blanke vandspejl. Fra et sommerhus I Østjylland er der nye oplevelser rundt om hvert et hjørne. Her kan I med største fornøjelse lade jer indfange af mystikken på en af de mange ældgamle herregårde og godser, og det er nemt at falde for fristelsen til at spise frokost på en af de mange hyggelige landevejskroer, som I passerer på jeres vej gennem landskabet i Østjylland. Lej et et sommerhus i Østjylland, og nyd godt af et væld af aktiviteter.

Hop på cyklen og kør ad små, fredelige landeveje eller prøv kræfter med en hæsblæsende mountain bike tur. Tag på en vandre- eller ridetur gennem skovene og langs de mange gode og børnevenlige strande. Spil golf på nogle af Danmarks bedste beliggende golfbaner, mens i nyder ferien og den friske luft. Mulighederne for aktiviteter, opleveler og seværdigheder, synes nærmest uendelige, når ferien går til Østjylland. 

Populære byer nær jeres sommerhus i Østjylland

Horsens: Lej et sommerhus omkring Horsens, ved en af de mange populære sommerhusområder, som Juelsminde. Her venter der jer børnevenlige strande og betagende fjorde, hvor I kan gå på opvelse og være aktive i naturen. I kan for eksempel gå en lang tur rundt om Bygholm Sø eller i Bygholm park. Rundt om Horsens vil I kunne fiske i Gudenåen, se den Genfundne Bro ved Brædstrup, spille disc golf eller sejle i kano på Gudenåen. Der er smuk natur ved Horsens, hvori man kan cykle sig en tur eller vandre og samle lidt pynt til en dekoration. Er i på udkig efter lidt kultur og historie, så skulle I tage en tur forbi Danmarks industrimuseum eller tage en tur på veteranbanen ved Bryrup og Vrads. Horsens har også en rigtig fin gågade med gode butikker og gode restauranter, hvor i kan få sulten stillet. Prøv for eksempel Oksen, restaurant Gran eller Dollys ned på havnen. 

Silkeborg: Lejer du et sommerhus omkring Silkeborg, Ry og Skanderborg, så kan du se frem til at holde ferie omgivet Danmarks smukkeste natur. Her finder I blandt andet store løvskove, Mossø, Himmelbjerget, Sukkertoppen og Ejer Bavnehøj, Gjern Bakker, Funder Å og Gudenåen. Silekborg er den perfekt destination til en aktiv ferie i Danmark. De store bakkede skov arealer, er perfekte til at cykle eller vandre i. Pak en hyggelig picnickurvn og tag ud i det blå, med hele familien. Der er ligeledes rige mulgiheder for, at køre på mountain bikes omkring Silkeborg, hvor en af Danmarks bedste MTB ruter findes. Får i nok af natur eller driller vejret, er både Ry og Silkeborg et par rigtigt hyggelige byer med massere at se og prøve. I begge byer finder man en gågade og et hav af specilbutikker med kunst, håndværk og keramik. I Silkeborg bør man tage ned og få en frokost på den gamle papirfabrik, hvor der er udsigt over sø og å.  

Vejle: I den sydlige del af Østjylland, finder man Vejle og dens smukke Vejle fjord, der med stejle skrænter, øer og løvskov er enestående at beundre og gå tur i. Især om efteråret, når bladene får de fine mørke farver. I selve Vejle, kan man fordrive tiden med at tage en tur i det store shoppingcenter Bryggen eller gå en tur op af gågaden, der har et stort antal gode butikker. Et must at se på sin ferie i Vejle, er Vejle Fjord. Du kan opleve fjorden både fra vandsiden og fra skovsiden. Har I taget de gode vandresko med på ferie, så kan i finde mere end 30 vandre- og cykelruter i naturen omkring Vejle. Den bedste strand i Vejle, som I bør besøge, hvis I er på sommerferie i Vejle, er Albuen. Her er du stadigvæk tæt på byen, men får en god oplevelse på stranden, der er omgivet af natur og som har gode legepladser samt beach volley bane. Tæt på Vejle ligger den sjove klatrepark Gorillapark Vejle, der er en rigtig sjov oplevelse for hele familien. 

Randers: Et sommerhus i Randers, vil give hele familien en rigtig god ferie, fuld af oplevelser, natur og hygge. Tag for eksempel en tur i Randers Regnskov, der føles som at træde ind i en helt anden Verden. Her vil i blive mødt at tropisk luft, lyden af vandfald og de mange eksotiske dyr, som regnskoven huser. I kan se eksotiske dyr fra Asien, Sydamerika og Afrika. Det er oplagt at vandsport eller aktiviteter ved vandet i Randers, som både huser en stor fjord og har den majestætiske gudenå tæt på. Man kan tage en hyggelig dag i kano på Gudenåen, hvor I kan ligge til land flere steder og opleve naturen. Elsker du at shoppe på ferien, så er Randers et godt sted at få denne lyst stillet. Her kan man både besøge Randers Storcenter eller tage en tur på gågaden blandt dens mange butikker. En historisk attraktion omkring Randers, er at se Hvidsten Kro, hvor den berømte Hvidstengruppe hold til under 2. Verdenskrig. På kroen kan man smage lækker dansk mad af bedste kaliber!

Ebeltoft: Omkring Ebeltoft på Djurs, står aktiviteterner i kø! Har du lejet et sommerhus her, kan du for eksempel tage i Skandinavisk Dyrepark, hvor man kan se brunbjørne, krondyr, isbjørne og antiloper. Hvis i er den aktive familie, som elsker friluftsliv og aktiviteter i naturen, så bør I ikke snyde jerself for en tur i Mols Bjerge. Den store nationalpark byder på en lang række seværdigheder som Jernhatten, Kystklinter, høje udkigspunkter og en lang række vandreruter, hvorfra man kan opleve den diverse nature på Mols. Ree Safaripark ligger også på Mols og byder på masser af eksotiske dyr, opleveler og aktiviteter. Her kan man se alle parkens dyr bliver fodret og børnene kan blive Natur Ranger og komme backstage om natten. I Ree Safaripark, bør man også prøve Land Rover Safarii, Amerikaekpressen, kamelridning og sejle i kano.  Bliver i sultne på ferien, kan man tage forbi Mols Kroen og få sig et klassisk måltid dansk mad. Andre sjove tinge at se på Mols, uanset om du er på ferie som par eller med familien, er Fregatten Jylland og Djurslands Jernbanemuseum, hvor man kan se og prøve gamle lokomotiver! 

Et sommerhus i Østjylland er en god base, hvis I ønsker af aflægge Jyllands hovedstad Aarhus et besøg, og lade børnene opleve købstadsmuseet Den Gamle By, kunstmuseet ARoS eller de svimlende forlystelser i forlystelsesparken Tivoli Friheden. Aarhus er en hyggelig storby med mange gågader og snirklede brostensbelagte gader, hvor I finder et hav af specialbutikker og designer brands, hvor I kan shoppe. Oplev for eksempel atmosfæren i Latinerkvarteret, hvor I kan holde en pause på en af de mange cafeer. Gå langs åen som snor sig gennem midtbyen og smut ind i en af de mange butikker. Tag ud til Marselisborg og gå en tur i den smukke park. I kan også dyppe tæerne i havet ved en af de gode strande nær Aarhus.