search

Sommerhus på Fyn

Når man kan se mægtige bakker rejse sig over dybe dale og eventyrlige skove, og man passerer smukke, gamle bindingsværkshuse og små idylliske landsbyer med gadekær og snadrende ænder, så ved man, at man er kommet til Fyn, fødested for den verdensberømte eventyrdigter H. C. Andersen. Fyn og Langeland skal opleves, og dansommer tilbyder skønne sommerhuse på både Fyn og Langeland.

Lej sommerhus på Fyn - ferie i Danmarks grønne hjerte

Fyn - også kaldet "Eventyrøen" og "Danmarks grønne Hjerte" - ligger midt i Danmark og er takket være broerne over Lille- og Storebælt landfast med både Jylland og Sjælland. Det gør det nemt at tage på éndagsture til f.eks. København eller LEGOLAND, selv om feriehuset ligger på Fyn. Det er dog langt fra sikkert, at du overhovedet får lyst til at vende blikket mod øst eller vest, for Fyn har selv så uendeligt meget at byde på af smuk natur, historisk atmosfære, kulturelle arrangementer og spændende aktivitetsmuligheder.

Lej sommerhus midt i det fynske landskab

H.C. Andersen kaldte fyn for "Danmarks Have", og Fyn er i sandhed frodig og mild. Velplejede haver og parker pryder det fynske landskab overalt, og de hyggelige havnebyer med brolagte stræder og sammenbyggede bindingsværkshuse med stokroser voksende på de skæve mure oser af atmosfære.
Spredt gavmildt ud over øen findes massevis af små økologiske gårdbutikker, vejboder med alt fra hjemmelavede marmelader til kunst og keramik, et utal af kunstværksteder, lysstøberier og gallerier samt nogle af Danmarks bedste restauranter, hvor eliten inden for dansk kogekunst regerer.

Mens I er i sommerhus på Fyn, så bør I også tage på en dagsudflugt til Odense - Danmarks 3. største by
Som blommen i et æg ligger Danmarks tredjestørste by Odense midt på Fyn. Udover at være H. C. Andersens fødeby er Odense også en moderne og stemningsfuld by og et hyggeligt handels- og kulturcentrum med alle tænkelige butikker, museer, teatre og musikscener. I vil nemt kunne bruge en hel dag i den flotte by, så husk at sætte god tid af til jeres besøg. 

Fyn er et perfekt valg, hvis I gerne vil have et ophold i et sommerhus i Danmark med mange forskellige oplevelser. 

Oplevelser i naturen på Fyn er for hele familien

Har du og familien lejet et sommerhus på Fyn, så må I ikke snyde jer selv for en tur til Svanninge Bakker. Er du på ferie i bil, kan du tage en tur mellem de hyggelige byer Fåborg og Svendborg, hvor det smukke landskab byder på marker, bakker og bindingsværksgårde. Lidt nord for Fåborg finder du Svanninge Bakker, et kuperet landskab, der er formet af den seneste istid. Her kan du blandt andet opleve stejle skrænter, dybe kløfter og havet, hvis brusende bølger kan høres langt inde på land. Tag de gode vandresko med og snup en vandretur på en af de mange afmærkede stier, der vil lede jer forbi en lang række udsigtspunkter, hvorfra man har den smukkest udsigt over Det Sydfynske Øhav. Naturen og dyrelivet er noget så smukt på sydfyn og har I lejet et sommerhus her, kan I nemt få flere dage til at gå med lange vandre eller cykelture og en masse frisk luft!

I den anden ende af Fyn helt oppe mod nord, hvor Kerteminde ligger og putter sig kan man finde Halvøen Hindsholm. På denne halvø, kan du opleve en lang række gode danske strande, hyggelige øer og små odder ude i havet. På den nordlige spids af Hindsholm, finder man det enestående naturområde Fyns Hoved, hvor du får dig en helt kanon udsigt over landskabet og havet. Der er et utrolgit rigt fugleliv her på Nordfyn, især ænder. Hvis du er interesseret i ornitologi, så medbring gerne en kikkert! Ved Fyns Hoved kan du også opleve Bælthavet, der kendetegnes af små hyggelige vige, bugter og gode strande. Et helt specielt naturlig miljø venter jer, hvis i lejer et sommerhus på nordfyn. Her ved bælthavet, får du også rig mulighed for at fiske. Et godt sted at fiske på fyn, er Enebærodde, hvor den lokale vandrehistorie går på, at man fanger mange fisk ud for fyret. Ved Enebærodde kan man fange havørred, multer, hornfisk og fladfisk en masse. 

Skinner solen over de fynske landskaber, så pak en lækker madkurv og tag ud i det blå. Der er så mange skønne naturpletter på hele Fyn, som vil være en fantastisk kulissen for en frokost i det grønne. I skal selvfølgelig også huske lidt til den søde tand - og her er Fyn også leveringsdygtig. I skal naturligvis have et stykke brunsviger med, som Fyn er så kendt for. Den lækre kage, med det mørke sukker på toppen, er elsket af mange "sukker-grise" og er klart et must, når I holder ferie på Fyn. 

Oplevelser på Fyn for børn og voksne

Lejer man et sommerhus på Fyn, kan man se frem til et hav af sjove aktiviteter, udflugts muligheder og hyggelige stunder. I kan finde en masse seværdigheder i Naturen, men også de mange hyggelige feriebyer og købstæder byder på en masse spændende at lave få både børn og voksne. Odense Zoo, er en af de seværdigheder, som hvert år får et hav af besøgende fra ind- og udland. I Odense Zoo findes der giraffer, tigre, chimpanser og det berømte Oceanium, hvor I blandt andet kan se brølende søløver og kødædene piratfisk. Det at tage i Zoo på sin ferie i Danmark, er noget der er sjovt for hele familien. Især de mindste, synes det sjovt at komme tæt på dyrene og kan lære en masse af et besøg her. Odense er Fyns største by, og et oplagt udflugtsmål til jeres ferie. Hvis I besøger byen, må i ikke gå glip af H.C. Andersens hus, der i dag er lavet til et museum. Her kan man se udstillinger, der omhandler Danmarks mest berømte eventyrdigter og forfatter. Trænger I til lidt kultur og historie for voksne, så tag et smut forbi Den Fyske Landsby, der ligger lidt udenfor Odense. Her kan du se hvordan landsbylivet fungere i 1800-tallet og man kan komme ind i samtlige huse, gårde og stalde og se hvordan de var indrettede. Der er også en række aktiviteter, som du kan prøve sommeren over, så som at kerne smør, male mel eller spille spil. En anden rigtig god oplevelser, hvis I elsker kultur og historie, er Egeskov Slot, der er et af Danmarks smukkeste og mest kendte slotte. Det stammer helt tilbage fra 1544 og er et pragteksempel på, hvordan renæssanceslotte blev indrettet og udsmykket med tårne, balsale og voldgrave. På slottet finder man et hav af udstillinger og aktiviteter for hele familien. Der for eksempel en af Danmarks største veteranbilmuseumer samt et fantastisk købmandsmuseum, der er fyldt med nostalgi. 

Hvis man er lidt af en adrenalinjunkie og vild med udfrodringer, så burde man tage at booke en omgang Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro. Her får du en guided tur på toppen af broen, der er fedt for både store børn og voksne. I skal dog ikke lige af højdeskræk! Hvis vejret er godt får I en fantastisk udsigt ud over Fyn og Lillebælt. Drømmer du om en hyggelige ferie med familien? Så book dit sommerhus på Fyn allerede i dag og få en dejlig ferie i Danmarks have. 

Sommerhusudlejning på Fyn 

Har I nu fået lyst til at opleve alle herlighederne på Fyn eller måske gense den smukke ø, så glæd jer over et stort udvalg af sommerhuse på hele Fyn. Hos os kan I leje både de små, klassiske sommerhuse med masser af sjæl og hygge samt de større og mere moderne feriehuse med forskellige ekstra faciliteter. Eftersom det altid har været populært at tage i sommerhus på Fyn, så finder I flere fine sommerhusområder langs kysten, hvor I kan holde ferie med udsigt over havet eller sågar lige i vandkanten. Vi danskere har altid været vilde med at holde ferie ved havet, og det er netop også ferieboliger i 1.række eller ganske tæt på havet, som bliver booket først. Så vær gerne ude i god tid, hvis drømmen er en ferie langs den flotte fynske kyst. 

Når I vælger at benytte sommerhusudlejning, kan I også glæde jer til en ferie på jeres præmisser. I bestemmer helt selv hvordan jeres ferie skal sammensættes, og hvad I gerne vil opleve. Nogle tager på ture hver dag og besøger lokale seværdigheder, nyder naturen eller god mad på en lokal restaurant. Andre vælger at bruge sommerhuset fuldt ud, hvor dagene nydes på terrassen i solen om sommeren, med hyggelige gåture i området eller kortspil og hygge indendørs i de kolde måneder. Sommerhuset er uanset jeres valg altid en rolig og privat base, hvor I kan koble af og nyde de længe ventede feriedage. 

Hos dansommer kan du finde netop det sommerhus, som passer helt perfekt til jeres familie. Vi har nemlig feriehuse i alle prisklasser og med alt tænkeligt udstyr, så som havemøbler, spa, pool, sauna, aktivitetsrum, fitness og store køkkener, hvor i kan hygge jer med at lave noget lækkert mad. Vi har også rigtigt mange huse, hvor i må tage jeres kæledyr med, så hele familien kan være på ferie sammen. Lej sommerhus i Danmark hos os, uanset hvor, hvornår og hvor mange der skal på ferie.