search

Sommerhus i Sønderjylland

Naturen i Sønderjylland er helt unik for Danmark. Tag en dag ud af kalenderen og besøg Naturområde Vadehavet, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Gå tur på den næsten tørlagte havbund ved lavvande og oplev det fantastiske fugleliv. Eller tag på østerssafari og spis jer mætte i de eksklusive østers. Især om foråret og efteråret kan I opleve naturfænomenet ”Sort Sol”, når tusindvis af stære ”danser” foran solen – et betagende syn. I kan udforske den vidunderlige natur i Sønderjylland til fods. Her findes ikke mindre end 1000 kilometer afmærkede ruter, der fører jer igennem både marsk- og fjordlandskaber, dybe dale, bløde bakker og stejle skrænter. Selv en Camino finder I på Haderslev Næs. Området kan naturligvis også opleves på cykel eller til hest. Er I lystfiskere er det bare at få pakket fiskestangen med i bagagen. Der findes masser af gode fiskespots langs de smukke kyster. Med et sommerhus i Sønderjylland som base, kan I også boltre jer i det våde element. Udover kano og kajak, kan I prøve kræfter med windsurfing eller tage på snorkelsafari i Haderslev. Tag med på undervandsjagt og se om I kan fange jeres aftensmad under havets overflade. 

Oplevelser for børn og barnlige sjæle i Sønderjylland

Sønderjylland er et mekka for familiens yngste. Spændende seværdigheder som Dybbøl Banke og Sønderborg Slot, inddrager børnene i historien og gør den spændende og interessant. Et besøg i Universe er også et hit for både store og små. I kan dyste i sjove aktiviteter og lege og samtidig lærer en masse. Masser af udendørs legepladser og det store Acture Park giver rig mulighed for nogle sjove timer i selskab med andre børn. Tag de mindste med på bondegårdbesøg og få en dejlig dag, hvor I kæler med dyrene og smager lækre, lokalproducerede produkter.  Hvis familien ikke har sukker forbud, vil et besøg i en af grænsebutikkerne vække jubel, her findes slik i alle afskygninger og i mængder I sjældent, eller aldrig, har oplevet før.

Hvorfor leje sommerhus i Sønderjylland?

Sønderjylland er et af de mest alsidige områder i Danmark og byder på meget andet end sønderjysk kaffebord og ringridning. Uanset årstid venter der jer en masse af unikke oplevelser i de charmerede byer, denne enestående natur og ved de historiske seværdigheder. Om sommeren kan I samtidig forene de mange aktiviteter og attraktioner med skønne, dovne dage ved stranden og lækre måltider på terrassen, mens I nyder solnedgangen. Et ophold i Sønderjylland åbner altså op for en bred vifte af gode og mindeværdige oplevelser fra jeres ferie i Danmark.