search

Sommerhus på Lolland

En af de skønne Sydhavsøer er Lolland, der er kendetegnet ved sine flotte sandstrande og dejlige badevand, et alsidigt kystlandskab, strandenge og snoede landeveje, som fører igennem små idylliske landsbyer. Alt dette giver en unik mulighed for sommerhusudlejning i utrolige omgivelser, hvor der er masser af prøve og se for hele familien! 

Sommerhus på Lolland

Med Lollands uendeligt mange naturoplevelser, aktivitetsmuligheder og spændende turistattraktioner er der ganske enkelt ikke noget at sige til, at dette område er blevet en yderst populær destination for sommerhusudlejning. Vil I gerne opleve øens mange facetter helt tæt på, så lad bilen stå en dag eller to og tag afsted på cykeltur. I kan vælge mellem ikke mindre end 25 cykelruter, som tilsammen giver en rute på knap 650 km. Vælg f.eks. den 38 km lange rute på digekronen som går fra Albuen til Hyldekrog via Østersøstien. På turen kan I holde pause på en af de dejlige strande og køle tæerne med sopning, mens I nyder udsigten.

I Knuthenborg Safaripark venter vilde dyr, super gode legepladser og masser af sjov i en af Nordeuropas største dyreparker. Besøg også en af de hyggelige havne på den nordvestlige del af Lolland og sving ind forbi en af de mange gårdbutikker på vejen hjem. Her kan I købe et væld af lokale produkter såsom; oste, øl og masser af frugt og grønt. 

I løbet af året, og særligt i sommerperioden, er der masser af events I kan tage del i. Jazz festival, markeder, sportsevents, særudstillinger og meget mere er på programmet. 

Find og lej det perfekte sommerhus i Danmark hos os.
 

Top 5 aktiviteter på Lolland: 

  1. Knuthenborg Safari Park: Giv hele familien en sjov oplevelse i Nordeuropas største dyrepark, hvor man kan se dyr fra Afrika, Asien, Europa, Australien og Amerika! I kan se de mange dyr på aller tætteste hold, få information om dyrene samt prøv spændende events som Halloween, ansigtsmaling og guidede ture rundt i parken. 
  2. Middelaldercenteret i Sundkøbing: Leg riddere og prinsesser for en dag i det store og sjove oplevelses center, hvor Middelalderen på fornemmeste vis bliver bragt til live. I denne Middelalderby kan man se en lang række statister klædt ud som Købmænd, tømrer, bymennesker, soldater, ridere og skønjomfruer fra år 1407. Her i byen kan man også se en af verdens største armbryste, se ridderturneringer, lære en masse om historie og smage på Middelalderen hos de mange små boder, som serverer kød, kager og øl. Et godt tip er, at gå ind på den store og autentiske kro. Her kan i få jer et rigtigt godt måltid mad, som man fik det tilbage i tiden.
  3. Postbåden: Tag på Ø-hop eller guided naturvejledning med den gamle Postbåd fra Nakskov. Tag hele familien med på en sejltur på Nakskov Fjord. Der er flere forskellige ruter, som man kan tage. Den mest normale er Postruten, hvor man får 4 og ½ times sejltur, hvor der lægges til på flere øer og hvor der er en times ophold på Albuen. I kan også tage på Posttur med Naturvejleder, hvor der vil være en guide, som kan fortælle jer om naturen og historien, der omgiver den unikke fjord. Er i taget på ferie med børn, så tag på den sjove tur ø-hopperen, hvor man kommer forbi hele 4 søer. Skal det være lidt mere romantisk, kan man tage på en solnedgangstur med på Postbåden omkring Enehøje. 
  4. Marielyst Gocart og Paintball Center: Tag på en rigtig mandehørmstur, fuld af fart, spænding og adrenalin i Marielyst. Her kan man bruge en helt dag på mange forskellige events. I kan køre om kap på den fede Gocartbane, spise lidt frokost og så slutte dagen af med en hæsblæsende omgang Paintball. Ikke for tøsedrenge. Mottoet hos Gocart centeret er "til dig som aldrig bliver voksen". Så tag en tur herud med børn og voksne og få energien brugt på sjov vis.
  5.  Krokodille Zoo: Besøg en af kun to dyreparker i verden, hvor du kan opleve ALLE arter af nulevende krokodiller. Den anden ligger i Florida, så denne er lidt mere oplagt til os danskere. Det er en rigtig god oplevelse for hele familien. Her kan du forseksempel se nogle af Europas største Krokodiller, men også nogle af de mindste i Krokodille Zoo. Her er dog også andre spændende dyr som Aber, Slanger, Kæmpeskildpadder og som det eneste stedi Danmark, også Træleoparder. Du kan tage masser af guidede ture i Zoo'en og de mange venlige guider er gode til at fortælle historier og forklare om dyrene. 

Oplevelser i naturen  tæt på jeres sommerhus på Lolland

På en ferie i et sommerhus på Lolland, kan I få masser af sjove og gode oplevelser i naturen. Her kan du tage børnene med ud i det blå og se hvad lokale kræfter kaldet for Naturlandet på Lolland-Falster. Lolland og Guldborgsund kommune har skabt projektet, for at synliggøre naturaktiviteter på øerne og for at gøre det nemmere for feriegæster, at finde netop den oplevelse eller aktivitet i naturen, som passer til deres familie. Naturlandet fokuserer især på, at synliggøre og skildre naturoplevelser som kajak roning, kanoture, vandreture, cykling på landevej og i naturen samt ridning. Du kan finde et hav af afmærkede ruter og kort over, hvor de bedste oplevelser findes.  

De bedste vandreruter er, Klosterruten samt Santiago Pilgrimsruten, hvor man kommer forbi slotte, åer og gennem et storslået skovlandskab. På cyklen kan det være sjovt at se de to national cykelruter N8 og N9 eller Rinstien rundt om Nakskov. Er man helt vild med at opleve naturen på sin ferie, så bør man ikke snyde sig selv for en tur til søhøjlandet omrking Maribosøerne, der består af Søndersø, Røgbølle Sø, Hejrede Sø, Nørresø og de omkringliggende småsøer. Landskaber omkring søerne er skabt af istiden, hvilket betyder lavninger og relativt høje bakker, hvorfra man får en god udsigt over landskabet. Landbruget i dette område spirer, og man har rig mulighed for at finde en lokal gårdbutik, hvor I kan shoppe lokale specialiteter og delikatesser. Omkring de mange søer, findes der et rigt fugleliv, som kan være sjovt at opelve. Trænger I til en smule natur og at mærke historiens vingesus? Så tag til den flotte Fuglsang Herregaard, hvor i kan se de smukke bygninger og et fantastisk landskab, som omslutter herregaarden. Herregaarden har tidligere fungeret som et forsker og kunstner refugium, hvor disse kunne komme og udføre deres nøjsomme arbejde, i ro og mag. Kom her og mærk roen sænke sig, som i går gennem de gamle stuer og ud på den store varanda, for at fortsætte ned i parken.

Oplev Dodekalitten, der er et monument opført i nyere tid, for at hylde musik, kust og vores forfædres historie. Dodekaliten er et monument med hele 12 stenstøtter, der kigger ud over havet ved Smålandsfarvandet på Lolland. Viser sommervejret sig fra den bedste side, så tag familien med til en dejlig badetur ved Bandholm Badeanstalt, der ligge tæt på de gamle færgeleje til Askøfærgen. I kan parkere, klæde om og tage bad ved badeanstalten. Der er hele 16 kabiner til omklædning. I kan bade og nyde solen fra hele to badebroer eller prøve den sjove rutsjebane. 

Gastronomi, tips og tricks til din ferie på Falster

På en ferie på Lolland,er der altid en masse at smage på. Der nemlig mange lokale producenter af fødevarer, øl and andre specialvarer. Tag foreksempel forbi Krenkerup Bryggeri, der brygger fantastiske øl på rene ravarer og uden tilsætningsstoffer. Bryggeriet dyrker deres eget korn og har en rig historie, som du kan komme og høre meget mere om, når du besøger det fine gamle traktørsted. Noget andet som er sjovt at se på Lolland, er den gamle Museumsbane, hvor Danmarks ældste køreklare damplokomotiv kan ses og prøves. Hos museumsbanen kan man se et væld af forskellige tog, der kan dateres tilbage til perioden 1869-1935. Maribo på Lolland har ingen havn og derfor blev man i tidernes morgen nød til at bygge en jernbane, til at transporterer korn and andre varer mellem havnen i Bandholm og Maribo.

Et lille dansommer insidertip, til jeres familieferie på Lolland er, at tage til Maribo Jazz Festival. Her kan man opleve jazz, big bands, gospel - ja faktisk mere end 100 musikere kan opleves her! En sjov oplevelse for hele familien. En anden sjov oplevelse til familien, der elsker det fri og naturen, er at tage forbi den store økologiske landbrug Dalbakkegaard og dens tilhørende gårdbutik, hvor man kan smage kylling i alle afskygninger! Gårdens motto er Landbrug med Hjertet og det kan være rigtigt spændende at opleve hvordan de mange kyllinger lever og opdrættes.

Er man til kunst og håndværk på sin ferie på Lolland, kan man tage forbi det kendte Stovby Glaspusteri, hvor der bliver fremstillet de smukekst lysestager, vinglas, fade, vaser og skåle. Er du til kultur og kunst, bør du tage forbi Fuglsang Art Museum, hvor du kan se lokale, nationale og internationale kunstere udstillet. Tre gode restauranter, som i lige skal have med inden i er færdige her er: Bandholm Hotel restaurant, Den Fuldkomne Fisker og den fantastiske Restaurant Ö, der er ret moderne.