search

Sommerhus på Møn

Oplev Danmarks måske mest storslåede naturoplevelse - Møns klint. De store hvide kridtskrænter går lodret ned til vandet, og fra toppen kan I falde i staver over udsigten. Besøg Geocenteret på Storeklint og opleve den spændende historie om Danmarks fødsel.  

Oplev smukke Møns Klint fra et sommerhus på Møn

Når I har besøgt den smukke Møns Klint, så smut forbi Geocenteret Møns Klint. Her kan I se udstillinger om Møns Klint og læse den spændende historie om Danmarks fødsel, hvor I kommer på en tidsrejse 70 mio. år tilbage i tiden. I 3D biografen kan I b.la. se spændende film om dinosauere.  Er I heldige, kan I se verdens hurtigste dyr, vandreørnen, som holder til ikke langt fra Geocenteret. Snyd heller ikke jer selv for en af de smukkeste gåture, som man kan tage i Danmark. Prøv for eksempel Camønoen, det Mønske svar på en pilgrimsrute, der blev indviget i 2016. Er i til oplevelser med fugle, er Møn et sandt paradis. Her kan man typisk se de store flokke af trækfugle, der hvert år kommer forbi på deres træk sydover! Hvis denne spændednde ø og dens unikke klint, lyder som noget for jer, så book jeres sommerhus på Møn i dag! 

De 5 bedste oplevelser på Møn

  • Se Møns Klint: De store hvide kalkklipper, der går lige ned i vandet skal bare opleves. Udforsk huler, vandreruter og den smukke omkringliggende natur. 
  • Besøg GeoCenter Møns Klint: Danmark sejeste science center for vild natur, der har mere end 20 aktiviteter for store og små, at byde på. 
  • Smag på en af de kendte Møn Is: Et af Danmark bedste ismejerier skal findes på Møn. Besøg den lille gård Råbylille, hvor der laves økologiske is af de bedste naturlige råvarer. 
  • Tag den historiske Silderute i Stege: Den historiske tur rundt i købstaden Steges gamle bydel, er enestående og har fået sit navn fra byens storhedstid i 1430-1530, hvor Sildefiskeriet boomede på Møn.  
  • Sejl jer en tur med Sejlkutten Discovery: Bestil en sejltur på Kutteren Discovery og oplev Møns Klint og den omkringliggende natur på bedste vis. Nemlig fra søvejen. 

Aktiviteter i naturen nær jeres sommerhus på Møn

Kan I godt lide at fiske, så er Møn også en perfekt destination for jer. Her er mange muligheder for både kyst og havfiskeri. Faktisk siges det, at Møn har nogle af Danmarks bedste fiskevande, med alt fra abborer og gedder til multer og sild. I kan booke en lokal guide, der kan vise jer alle de gode fiskesteder, eller bare tage ud på egen hånd.

Der er også masser af andre måder hvorpå I kan benytte nærheden til havet på. Havkajak ture, kitesurfing, sejlads og dykning kan I også nemt kaste jer ud i! Dog er dette bedste i de lidt varmere måder. Også her, er det mulig at booke lokal undervisning, og nogle steder kan man leje udstyr.

I må heller i snyde jer selv for en cykeltur eller en udfordrende tur på mountain biken i den smukke natur. Du finder faktisk en af Danmarks 10 bedste ruter i Klinteskoven, hvor du kan køre den 5 kilometer lange mountainbike rute, der både findes i en let og svær version! Mange turister ynder at tage lange vandreture på deres visit til Møns Klint. Det anbefaler vi også at man gør, for det er en rigtig god måde at få set klitten på og dens mange udsigtspunkter på. En god tur til et af de mange udsigtspunkter er at tage Klintestien fra GeoCenteret og følge den gennem skoven. Her kommer man forbi en smuk trappe og flere udsigtspunkter. Du kan blandt andet se pynten Sommerspiret, hvor vandrefalken tit sidder og spejder! Book dit sommerhus i Danmark i dag og se frem til en dejlig ferie på Møn. 

Gastronomi, Tips og Tricks til ferien på Møn

I kommer heller ikke til at mangle gode spisesteder når I holder ferie på Møn. Mange restauranter på øen har menuer, som er spækket med retter lavet af de lokale råvare af høj kvalitet. I kan også vælge at købe ind og tilberede de lokale vare i sommerhuset. Lidt lækkert kød og en frisk fisk til grillen, nye kartofler og friske grøntsager til en let salat og vupti, er aftensmaden på plads. En skøn måde at afslutte en dejlig feriedag på Møn på.

Der også masser af lokale gårdbutikker, bryggerier og specialbutikker, som du kan besøge og opleve fra dit sommerhus på Møn. Heriblandt skal man nævne Bryghuset Møn, der ligger i Stege. Her kan du smage friske øl, laver på økologiske og lokale råvarer. Er i på jagt efter lokalproduceret alkohol, så tag et smut til den lille ø Nyord, som ligger lidt nord for selv møn. Her finder du den bæredygtige Isle of Møn Gin, der udelukkende bliver produceret af lokale råvarer.

Selvfølgeligt skal I også besøge Møn Is i sommerperioden. Her findes noget af Danmark bedste økologisk is. Er du på ferie med børn, kan du også tage til den gamle sukkerfabrik i Stege, der i dag er en lille bolschefabrik, hvor i kan prøve at lave slik, som man gjode det i gamle dage. Tro os, børnene elsker det! Den hyggelige familiegård Vibækgård, er et hyggeligt sted at besøge på Møn og netop her kan man købe friske grøntsager, der netop er hevet op af jorden! 

Se en dark sky fra dit sommerhus på Møn

På Møn ser man et lys i mørket, her arbejde en række lokale personer med stort engagement for at få Møn til at blive på listen over verdens Dark Sky områder. Møns helt unikke gør området meget mørk blandt andet fordi at alt kunstigt lys fra gadelamper, huse osv. er forsøgt nedbragt, hvilket er sundt for dyr, mennesker og til stor glæde for stjernekiggere der kommer fra nær og fjern for at se den klare nattehimmel. Man har i årenes løb fået etableret den første Nordiske Dark Sky Park, som er internationalt anderkendt og har fået topkarakter af den internationale dark sky sammenslutning. Har du lejet et sommerhus på Møn, så tag ud til Dark Sky park og få dig en unik naturoplevelse, som kun kan opleves netop her i hele Danmark. Dark Sky fænomenet kan opleves hele året rundt og er sjovt for både voksne og børn, at se og prøve!