search

Sommerhus i Nordjylland

Helt oppe på hatten af Jylland ligger Danmarks solkyst med brede, hvide sandstrande, der fortsætter i det uendelige. Bestil sommerhus i Danmark og få jer en en fantastisk ferie i Nordjylland, hvor I kan nyde sandstrande, der er omkranset af enorme, marehalmsbevoksede klitter med små beskyttede "gryder", hvor I kan slikke solskin og være helt jer selv. De nordjyske sommerhuse er meget populære og er derfor blandt de områder i Danmark, hvor det er godt at være ude i god tid, særligt hvis I vil leje sommerhus i Danmark til sommerferien.

Lej sommerhus i Nordjylland - til en ferie på toppen

I Nordjylland afløser det ene flotte landskab det andet. Området er kendetegnet ved den friske luft, den uspolerede natur og det helt specielle lys, der har gjort Nordjylland til et yndet sted for alverdens kunstnere, hvilket de mange værksteder og gallerier også vidner om. Langs kysten ligger små hyggelige badebyer med en næsten sydlandsk stemning og med et væld af cafeer, restauranter, butikker og et lystigt natteliv.

Gå ikke glip af de charmerende små fiskerlejer, hvor I ved aftentid stadig kan opleve fiskerne trække deres fiskerbåde op på stranden, som i gamle dage - og I kan naturligvis købe havets frugter, helt dugfriske, direkte over rælingen.

Udover de fremragende badestrande er Nordjylland også kendt for sine utrolig smukke solnedgange, hvor solen forvandler sig til en stor rød bold, der langsomt sænker sig i havet. Det dejlige landskab indbyder til vandre-, cykel-, fiske- og rideture, og den høje vindhastighed og Vesterhavets store bølger gør området til et paradis for surfere.

Et must at se på sin ferie i Norjylland, er den 600 år gamle og meget romantiske købstad Skagen, der med sine idylliske gule huse og den levende fiskeri- og lystbådehavn bestemt et besøg værd. På Grenen, Danmarks nordligste punkt, kan man se hvor Vesterhavet og Kattegat slå sammen og dermed stå med en fod i hvert sit hav.

Om aftenen kan I fra jeres sommerhus hygge på terrassen og med grill efter en feriedag fyldt med gode oplevelser i Nordjylland. Sommerhusudlejning i Danmark handler nemlig også om hygge, nærvær og tid til at koble af og bare nyde. 

De bedste aktiviteter og seværdigheder i naturen i Nordjylland

Er i friluftsmennesker eller drømmer I bare om en ferie med masser af gode oplevelser i naturen, så vil et sommerhus tæt på Nationalpark Thy i Nordjylland helt sikkert være noget for jer! Nationalparl Thy, kaldes for Danmarks sidste vildmark og netop her kan i opleve bredde vidder, smuk natur, vilde dyr og få masser af frisk luft. Nationalparken kan både oplevels på cykel eller til fods, og I får også mulighed for at leje en guide, der vil vise jer naturen og fortælle ivrigt om den. Man kan finde både svampe og en lang række bær i Nationalparken, som i kan smage. Når i opholder jer i selve nationalparken, kan i se en masse sjældne danske dyr. I kan blandt andet se havørne, traner, krondyr samt de søde spættede sæler. Nationalpark Thy er også rig på seværdigheder, herunder bør I se Lodbjerg fyr, Svaneholmhus, Stenbjerg landingsplads og Isbjerg. Oplevelser i naturen er fede og hele familien kan være med året rundt. Så find jeres sommerhus i Nordjylland i dag og få en masse fede oplevelser sammen!

Cold Hawaii må I heller ikke gå glip af, hvis I holder ferie i et sommerhus i Nordjylland. Her mellem klitter, bunkers og bølger, finder du hele 31 surf lokationer, hvor man kan surfe året rundt! Det er svært at beskrive Klitmøller, men selve atmosfæren deroppe skal bare opleves! Befinder i jer i Nordjylland eller har I lejet et sommerhus i Skagen, så bør man næsten tage en dagstur til Grenen, Danmarks nordligste punkt, som er noget der bør opleves mindst en gang i livet. I den smukke nordjyske natur finder man også en lang række flotte fyrtårne, som i sin tid var altafgørende for skibtrafikken i Danmark. En af de anbefalesesværdige bør nævnes, Rudbjerg Knude Fyr, hvorfra I får den smukkes udsigt over Vesterhavet. Tag herud med en madkurv eller se den smukke solnedgang over det brusende Vesterhav.

Har I lejet et sommerhus i Nordjylland og higer efter at være aktive i naturen, så kan i tage en tur til Danmarks 2. største skov Rold skov, hvor der venter jer et hav af aktiviteter. I kan blandt andet besøge Rold Storkro eller Røverstuen, hvis I er til god mad. I kan tage et smut forbi Koldkrigsbunkeren REGAN vest, der er åbnet for offentligheden. I kan også prøve en af Danmarks bedste Mountain Bike ruter, se Thingbæk minen, eller gå på oplevelse i Rebild Bakker. Her kan man blandt andet kravle op i skovtårnet eller vandre igennem troldeskoven og rundt om de mange moser og søer, som gemmer sig i Rold Skov.

Har I appetit på flere oplevelser i naturen, fra jeres sommerhus i Nordjylland? Ja så kan man tage en tur til den store vandreklit ved Råbjerg Mile eller se elge, vildsvin og kongeørne i Store og Lille Vildmose. Det fedeste ved et sommerhus i Danmark er, at jo længere mod nord man kommer, desto nemmere er det at besøge både Kattegat og det brusende Vesterhav. Så er i vilde med sol, hav og badning, vil vi anbefale at i prøver at bade ved strande på begge kyster. Der er nemlig stor forskel og ved sommerhusområderne ved Kattegat finder I de mest børnevenlige strande i Danmark.  

De bedste strande i Nordjylland

Her har vi samlet et lille overblik over de 5 bedste strande i Nordjylland, som i nemt kan besøge fra et sommerhus i Nordjylland. Vi vurderer at disse fem strande er værd at køre efter på jeres ferie og uanset hvilken en i vælger, så vil i få jer en god og speciel oplevelse. De fleste af strandene er børnevenlige, så hele familien kan tage med på badeferie i Danmark. 

 • Skagen Sønderstrand: Tag hele familien med på ferie ved en af Danmarks smukkeste og mest historiske strande, Skagen Sønderstrand. Der er mange gode grunde til, at I skal vælge netop denne strand på jeres ferie i Nordjylland. Først og fremmest er straden utroligt børnevenlig, den er nemlig helt bilfri og ligger ud til det rolige kattegat, hvor man skal langt ud før vandet bliver dybt. De kendte skagensmalere fandt meget af deres inspiration på Skagen Sønderstrand, der har et unik og malerisk landskab hele vejen rundt. I baggrunden ser man det historiske Vippefyr, der står mellem lav klitter og de klassiske Skagensgule huse. På stranden er der fine faciliteter, det er muligt at komme ned på stranden både med barnevogne og kørestole. Hver sommer bliver der tændt et stort Sct. Hans bål på denne strand - en attraktion som trækker turister fra hele Danmark. 
 • Palmestranden: Sol, sommer og palmer. Ja det lyder som Californien eller Cote d'Azur, men det er altså "bare" Frederikshavn, hvor man har importeret og plantet palmer fra både Kina og Kanarieøerne, så de danske badegæster kan få sig en badedag på stranden i selskab med palmer. Tag til Palmastranden med hele familien og drøm dig til sydlige himmelstrøg i Frederikshavn. Stranden er en rigtig sjov oplevelse for hele familien, og stranden er meget børnevenlig. I finder også en lang række aktiviteter på stranden, så som petanque, beach volley og strandfodbold. I vil også finde eksotiske tangparasoller, som man ser det på Hawaii, hvor I kan søge skygge fra den bagende sol. Selve stranden er lidt mindre, blot 400m lang og 30-50m bred, men den er helt sikkert et besøg værd!
 • Blokhus Strand: Blokhus strand bliver af mange eksperter kaldt for en af Nordeuropas bedste badestrande, og det er der mange gode grunde til. Man kan køre sin bil helt ned på stranden. Selve stranden strækker sig så langt som øjet kan se og den er rigtig bred med masser af plads. Bag stranden finder man store og utroligt høje klitter, hvor man kan lege, spise en hyggelig picnic eller søge lidt læ, hvis vinden er hård. Vandet er rigtigt fint at bade i, men som det ofte er ved Vesterhavet, så kan er være høje bølger og strøm. På stranden kan man købe friske fisk fra en lastbil og om sommeren vil kanoner blive affyrede, når solen går ned. Du må gerne tage din hund med ned på stranden og hvis man er til surfing eller windsurfing, så er denne strand god!   
 • Bisnap Strand: Lige mellem Hou og Bisnap finder man 6 kilometer paradisstrand, som bare skal opleves hvis man er på sommerhusferie med børn, nemlig Bisnap Strand. Dette er nok en af Danmarks mest børnevenlig strande og det er blandt andet grundet de mange små laguner og småsøer, som findes ved stranden. Dette skyldes at Bisnap Strand er en Barre-kyst, hvorfor der år efter år kommer mere sand på stranden. Strandsandet er fint og hvidt på denne strand og der er gode muligheder for at parkere bag stranden. Man kan finde en masse sjove sten og rav på stranden, men man kan selvfølgeligt også bare læse en bog og nyde solen.
 • Klitmøller Strand: På en ferie i det vestlige Nordjylland, bør I tage en tur til Klitmøller Strand, også kendt som Cold Hawaii. Det sjove tilnavn har stranden fået grundet sine rigtig gode forhold til både windsurfing og surfing. Hvert år bliver der holdt forskellige surfkonkurrencer, som det kan være sjovt at se. Selve Klitmøller Strand giver jer rigtig gode muligheder for at lave en masse sjove ting. I kan blandt andet fiske, bade, sole eller surfe på denne strand. Bag stranden finder i et stort klit og hedelandskab, som i kan gå på opdagelse i. Selve byen Klitmøller, er rigtig hyggelig og bestemt også et besøg værd, hvis i ligger vejen forbi stranden. 

Sommerhus med pool Nordjylland

Trænger du til at slappe af, og bare koble helt af fra hveradgens stres og jag? Så vi kuren til dig! Du skal leje et sommerhus i Nordjylland med pool, spa samt sauna og bare nyde livet i fulde drag, sammen med dem du holder mest af! Uanset om du ønsker at at tage på en romantisk weekend med din partner, mand, kone, elsker eller ven, så har vi et sommerhus med pool i nordjylland, som helt sikkert vil falde i din smag og passe til din pengepung. Du kan også tage med hele familien på ferie i et sommerhus med pool. Især børnene synes det er helt vildt sjovt at have sit eget lille private vandland, og de får tit flere timer til at gå med at lege i vandet.

Drømmer du om mere familietid, hyggetid og kvalitetstid med børnene, lang væk fra mobiler, computere og Ipads, så synes vi at du skal booke et sommerhus med pool hos os og få en fantastisk ferie. Således kan du se frem til en ferie fuld af hygge og opelvelser sammen med hele familien. Du kan nogle steder i Nordjylland også leje sommerhuse med udendørs pool eller et vildmarksbad - se meget mere om vores mange sommerhuse med pool i Danmark her! Er du taget på ferie i Nordjylland med børn, så er et godt tip, at tage forbi den kendte forlystelsespark Fårup Sommerland, noget som ungerne elsker! Hos dansommer får I rabat på entreen. 

Top 7 forslag til en aktiv ferie i Nordjylland

 • Mountain Bike: I Nordjylland finder du noget af Danmarks fedeste tærren til at køre Mountain Bike i! Lej et sommerhus i Nordjylland og hop i sadlen ved en af de mange fede trails, som findes oppe nordpå. De bedste steder at prøve mountain bike er Bagterp Plantage ved Hjørring, Blokhus Klitplantage, Dronninglund Naturpark, I Hammer Bakker, I Visbøl Klitplantage eller i Rold Skov, hvor man finder en af Danmarks bedste trails. 
 • Vandreture: Elsker du at vandre? Så er Nordjylland et perfekt sted for dig at leje sommerhus. Her kan du nemlig tage lange vandreture i noget af den mest smukke og varienrende natur i Danmark. Tag for eksempel en dejlig tur i de kendte Rebild Bakker,  tag en lang traver langs Nordsøstien eller udforsk en af de mange gode vandreruter i Nationalpark Thy. 
 • Cykelture: Elsker du at røre dig, cykle og se en masse smuk og ny natur? Så lej et sommerhus i Nordjylland og slå dig løs på de mange gode afmærkede cykelruter. I Nordjylland finder du for eksempel hele 7 af de såkaldte panoramaruter, hvor store som små kan komme ud og se det smukke landskab. Langs Østkysten finder man også den lange nationale cykelrute, der løber fra Hadsund til Skagen langs den milde østkyst. Er man mere historisk anlagt, kan man tage turen på Hærvejen og fører jer gennem det smukke landskab ved Hammer Bakker, Jyske Ås og Tolne Bakker. 
 • Sejlture: Der er masser af maritime oplevelser at hente med en ferie i Nordjylland, og uanset om i vil på oplevelse eller styre båden selv, så kan I det. Tag f.eks en kajaktur eller en kanotur på Lindenborg Å, ved Uggerby Å eller ved Voer Å. Om sommeren kan I blive sejlet rundt på Mariager Fjord i Svanen eller på Limfjorden. Hvis i er til flere maritime oplevelser, kan I tage til Thorup Strand, hvor Gutterne fra Kutterne, der blev vist på TV2, holder til og fisker. I kan også opleve en lang række flotte og hyggelige lystbådshavn fra jeres sommerhus i Nordjylland. Tag f.eks. på opdagelse i Skagen, Sæby, Øster Hurup, Havlpsund, Rønbjerg eller Hobro. 
 • Surfing: Er du en vandhund, eller bare en frisk på nye udfordringer, så tag hele familien med til Klitmøller og kast jer ud i bølgen blå med et surfbræt eller i windsurfing. I Klitmøller findes der hele 31 "surfspots", altså lokationer på stranden hvor vind, bølger og strømforhold gør surfing ideelt. Snup en bid mad i Klitmøller by efter en velendt dag ved stranden, og oplev den hyggelige og meget specielle atmosfære, som byen tilbyder! 
 • Golf: Hvis jeres familie elsker at spille golf på jeres ferie, så er i kommet til det rigtige sted. Uanset hvor I lejer et sommerhus i Nordjylland, så finder i en god golfbane tæt på. At anbefale er, Aalborg Golfklub, Nordvestjysk Golfklub, Hirtshals Golfklub, Sindal golfklub, Sæby Golfklub og Dronninglund Golfklub. Hvis i er mere interreserede i, hvilke golfoplevelser der kan hentes i Nordjylland, så se mere på Payandplay.dk. 

Events i Nordjylland: Der er et hav af events og attraktioner, som I kan besøge hele året rundt i Nordjylland. Aalborg Zoo, Nordsøen Oceanium og Fårup Sommerland er  nok de attraktioner som trækker flest gæster, men der er masser af anderledes oplevelser også. I kan for eksemple tage ud og se Skagen Marathon, Tage til Ølfestival i Frederikshavn, Besøge det store julemarked i Blokhus, Tage til Østersfestival i Nykøbing Mors, Tag et smut forbi Hirtshals Fiskefestival, få jer en smagsprøve til Aalborg Vinfestival og meget meget mere. Der er altid sjov og ballade at finde på en ferie i Danmark