search

Sommerhus i Skagen

Skagen sætter en smuk ramme for din ferie i sommerhus. Skagen er en del af Nordjylland, og denne destination er yderst populær, når det gælder sommerhusudlejning i Danmark. Hos dansommer tilbyder vi derfor flere sommerhuse i området, der kan bidrage til en dejlig ferie i Danmark, når det er bedst!

Danmarks nordligste punkt, Grenen, tiltrækker hvert år mange turister, der gør en heldagstur ud af besøget. Man kan tage bus næsten hele vejen op eller gå langs stranden. Ude på Grenen samles mange i store flokke og beundrer naturfænomenet. Her mødes de to have og man kan stå med et ben i hvert hav. Mange tager billeder, hiver op i bukserne og går langt ud. De to have har forskellige farver og temperaturer, så oplevelsen er meget speciel. Lejer i et sommerhus i Skagen, skal I blot beslutte jer for hvornår, I vil ud og opleve Danmarks nordligste punkt.

Hvis I lejer et sommerhus i Skagen, får I mulighed for en rigtig, skøn badeferie. Overalt vil I være omgivet af havet og de mange smukke sandstrande, der ligger lige ved jeres fordør. Uanset sæsonen, er der altid smukt og idyllisk i Skagen.

Strand, strand og atter strand

Fra jeres sommerhus i Nordjylland, kan I nyde strand så langt øjet rækker. Der er nemlig godt og vel 60 kilometer strand, og det synes at nå, så langt øjet rækker. Havet på Østsiden er mere roligt, end de strande som vender ud om Skagerrak, hvor I her vil finde højere bølger, stærkere strøm og dybere vand.

De mest populære strande

  • Gl. Skagen strand er en meget populær strand, hvor badehotellets gæster ofte ses i færd med at tage en morgendukkert. Selve stranden er ikke så bred som mange af de andre strande, men de store klitter inviterer til solbadning, fred og ro, og mange vælger at lægge sig i læ i de store gryder. Der er ofte meget strøm i vandet, så det er vigtigt, at holde øje med hinanden når I bader.
  • Skagen Sønderstrand ligger lige ved Vippefyret. Denne strand er meget børnevenlig, og den ligger tæt på byen. På nogle af stierne, som I vil finde, er det muligt at køre barnevogne og kørestole, så alle har adgang til stranden.
  • Hulsig og Bunken strand er også en dejlig, lang sandstrand og her er ikke lige så meget strøm i vandet. Også her vil I opdage at klitterne bliver flittigt brugt af turister og lokale.
  • Stranden ved Damstederne er skønne badestrande og huser den imponerende Damsted Klit. Fra stranden har man en smuk og helt fantastisk udsigt til blandt andet Kongevillaen, hvor P.S Krøyer malede det kendte maleri ”Damerne på Stranden”.
  • Skiveren, Tversted og Kandestederne er store, brede, hvide sandstrande. Her ses mange, høje klitområder og et stærkt kuperet terræn. Her skal I igen være opmærksomme på strømforholdene, da der ofte er stærk strøm.

Gode råd til badeferien

Husk endelig at Vesterhavet kan være farligt. Det er smukt og lækkert vand, men selvom solen står højt, vandet er varmt og alt synes idyllisk, kan strømmene være meget stærke og overraske selv den mest garvede svømmer.

Husk de 5 gode baderegler:

1. Lær at svømme

2. Gå aldrig alene i vandet

3. Læs vinden og vandet

4. Lær stranden at kende

5. Slip ikke børnene af syne

I Skagen i Nordjylland finder I det ene smukke landskab efter det andet. Området i og omkring Skagen er kendt for den friske luft, den urørte natur og det helt specielle lys. Lyset kender vi især fra de famøse Skagensmalere, der brugte lyset til at skabe helt speciel kunst. Dette bevidner de mange omkringliggende værksteder og gallerier. Glæd jer til jeres næste ferie i Nordjylland, hvor der venter store oplevelser for alle aldre. Hos dansommer finder I ligeledes et godt og varieret udvalg af såvel sommerhuse som ferielejligheder i Skagen.