search

Sommerhus på Bornholm

Bornholm, er den altid fascinerende solskinsø, med sin klippefaste natur og et særligt mix af seværdigheder og oplevelser, som spænder over alt lige fra kridhvide sandstrande med et strejf af Sydeuropa, hyggelige gårdbutikker med lokal produkter af høj kvalitet, madoplevelser i sand verdensklasse, historiske attraktioner for alle og ikke mindst, ren idyl i øens byer. På Bornholm er der virkelig noget af det hele og lidt til. I kan, med absolut ro i maven, sætte kurs mod et sommerhus på Bornholm, uanset om I er en børnefamilie, et voksent par eller flere generationer på tværs, som skal på ferie sammen.

Lej sommerhus på Bornholm med hele familien

Bornholm er Europas næstbedste ferieø

Verdens største rejsemagasin ”Condé Nast Traveler” kårer hvert år verdens bedste rejsedestinationer. I 2019 kom Bornholm ind på en imponerende 2. plads i kategorien ”Bedste ferieøer i Europa”. Bag kåringen ligger et soleklart budskab om, at Bornholm bare er en fantastisk ø, som alle bør unde sig selv at opleve, mindst én gang.

Kåringen har naturligvis også øget interessen for at holde ferie på Bornholm, hvilket også betyder, at efterspørgelsen på både sommerhuse og ferielejligheder på Bornholm stiger. Derfor er det altid en god ide, at være tidlig ude, når drømmen går mod en ferie på Bornholm. Særligt i sommersæsonen er der rift om leje af sommerhus på Bornholm, hvor der ofte bestilles et år frem i tiden. Vi oplever hvert år, at Bornholm er blandt Top 3 destinationer, når der skal lejes sommerhus i Danmark.

Find nemt et sommerhus på Bornholm 

Hos dansommer udlejes der +450 ferieboliger på Bornholm – og der kommer løbende nye til. Blandt de mange ferieboliger kan du frit vælge mellem klassiske sommerhuse, tæt på hav og strand, rigtig gode ferieljligheder, både i by og i lejlighedskomplekser, hvor der kan være adgang til fælles faciliteter, som f.eks. pool samt helårshuse i de hyggelige bornholmske byer, hvor bylivet går op i en højere endhed med øens unikke highlights.

Et ophold i en feriebolig eller sommerhus på Bornholm er som regel med på listen over sommerferie-rejsemål, men vi vil godt lige nævne, at Bornholm kan noget hele året. Flere tiltag er allerede sat i gang for at optimerer Solskinsøen som helårsdestination. Projektet ”Vinterøen Bornholm” skal bl.a. sikre flere vinteråbne virksomheder, så der er endnu flere gode vinteroplevelser for øens besøgende.

Sommerhus på Bornholm

Seværdigheder på Bornholm

Når I er kommet på plads i jeres sommerhus på Bornholm og feriestemningen har indfundet sig, er det tid til at udforske Bornholms uendelige herligheder.

Naturseværdigheder på Bornholm

Den unikke natur på Bornholm er altid garant for langtidsholdbare ferieminder. Tag f.eks. på natur-tur til disse perler.

Oplev de dramatiske klipper langs kysten, både fra vandsiden og på land. Blandt de mest kendte klippeformationer er Helligdomsklipperne og Jons Kapel. Tag på tur i Døndalen og oplev Danmarks eneste vandfald. Spot bisoner i det store skovområde, Almindingen. Råb ”Hvad drikker Møller….” i Ekkodalen og giv Rokkestenen et skub. Slap helt af på de vidunderlige strande, som f.eks. ved Dueodde, som er en af de bedste strande i Europa. Få det fulde overblik på Bornholms højeste punkt, Rytterknægten, 162 m over havet.

Historiske seværdigheder på Bornholm

Historie og kulturseværdigheder er bestemt heller ikke en mangelvare på Bornholm. Overvej f.eks. disse seværdigheder til jeres ferie på Bornholm.

Besøg Nordeuropas største borgruin, Hammershus, med den smukke placering ved de stejle klipper. På Hammershus Besøgscenter kan I få alt at vide om stedets historie. Tag på Tour de Rundkirke til Bornholms 4 unikke rundkirker i Østerlars, Nyker, Olsker og Nylars. På Bornholms Middelaldercenter vækkes historien til live, så både børn og voksne lader sig rive med. Tag på en dagstur til øgruppe Ertholmene, den allerøstligste del af Danmark og til Christiansø, som er ren idyl med et rigt dyreliv og gode historier.

Aktive oplevelser på Bornholm

Bornholm er et slaraffenland for jer, som godt kan lide frisk luft og nærkontakt med jeres rejsedestination. I kan nemt lade bilen stå ved jeres sommerhus på Bornholm og i stedet for opleve øen på cykel eller gåben.

På kryds og tværs af øen er der gode vandrestier samt i alt 235 km cykelveje. Kajaksejlads, klatring, mountainbiking og løb er også et par af de aktiviteter, som mange dyrker, når der holdes ferie på Bornholm, for øen byder på de helt idelle forhold til en aktiv ferie.

Madoplevelser på Bornholm

En røget sild, serveret med Sol over Gudhjem, er klassikeren over dem alle på Bornholm. De mange, hyggelige røgerier er et must, både til en frokost i solen og til hygge hjemme i jeres sommerhus på Bornholm. Hvis I ikke er til fisk, så fortvivl ikke, for på Bornholm er der madoplevelser af alle salgs samt mange gourmet-oplevelser i verdensklasse, hvor de lokale råvare er i centrum.

I de mange gårdbutikker kan I forsyne jer med alle de bornholmske lækkerier, lige fra kød til frugt og grønt samt søde karameller og vin. Fuld kurven og tilbered et sandt festmåltid hjemme i jeres private sommerhus på Bornholm.

Lej sommerhus på Bornholm og nyd de mange madoplevelser

Fakta om Bornholm og tips til transport til Bornholm

Hvordan kommer man til Bornholm?

  • I kan sejle til Bornholm fra Ystad i Sverige samt fra Køge.
  • I kan også flyve til Bornholm fra flere danske lufthavne som København, Aalborg, Aarhus og Billund.
  • I har også mulighed for at tage tog og bus til Bornholm. Naturligvis inklusiv en færgetur.

Hvor lang tid tager det at sejle til Bornholm?

  • Sejlturen fra Ystad i Sverige tager 1 time og 20 minutter.
  • Sejlturen fra Køge til Rønne tager 5 timer og 30 minutter.

Hvor stor er Bornholm?

  • Bornholm har et samlet areal på 588,3 km2. Til sammenligning er Fyns samlede areal 3.099 km2.

Hvor mange mennesker bor på Bornholm?  

  • Bornholm har ca. 40.720 indbyggere (Tal pr. 2021)

Hvor langt er der rundt om Bornholm?

  • Bornholm har en kystlængde på 158 km. Hvis I gerne vil gå hele vejen rundt om Bornholm, kan I følge ”Kyststien”, som er 120 km lang.

dansommer sommerhusudlejning på Bornholm

dansommer har kontor på Bornholm, beliggende på Rønne Havn. Her er dansommers medarbejdere altid klar til at hjælpe, både før, under og efter jeres ferie på Bornholm. I kan også altid benytte medarbejdernes lokale kendskab til at finde netop det sommerhus eller den ferielejlighed på Bornholm, som matcher jeres ønsker bedst.