search

Sommerhus i Ribe

Skæve bindingsværkshuse, brostensbelagte gader, stokroser og en gammel vandmølle, er bare noget af det der venter jer, når I vælger et sommerhus ved Ribe. Den charmerende by med det gamle middelaldercentrum emmer af atmosfære og historie. 

shutterstock_194079398_ribe_old_houses.jpg

Gade i Ribe

 

Når I slentrer gennem Ribes gader, kommer I helt automatisk forbi masser af fantastiske seværdigheder, sjove butikker og gode restauranter og cafeer hvor I kan nyde en kaffepause eller et lækkert måltid. Med Ribe som udgangspunkt er I også tæt på store naturoplevelser som Nationalpark Vadehavet og de store hede- og marskområder.

Skulle I få lyst til en dasedag ved stranden, ligger Vesterhavet kun en kort køretur væk. Her er alt til en skøn ferie i Danmark - indenfor kort afstand. 

 

 

Det kan I se og opleve i Ribe

Ribes bycentrum er en seværdighed i sig selv. Gå en tur i de hyggelige gader og langs den idylliske Ribe å og nyd atmosfæren og den helt særlige stemning. Ribe Domkirke er selvfølgelig et ”must see”. Byggeriet af den pompøse kirke blev påbegyndt i 1150 og i 1333 stod den endelig færdig. Fra kirkens tårn har I en fantastisk udsigt over byens tage og marskområdet.

Man kan ikke sige Ribe uden at nævne vikingerne. Ribe er grundlagt af vikinger helt tilbage i år 700 og på Ribe Vikingecenter kan I udforske den spændende historie og lege vikinger for en dag. Det findes utallige aktiviteter for store og små. I kan bl.a. fodre dyrene på Storgården, skyde med langbue, snitte redskaber eller deltage i høvdinges krigertræning.

Er I interesserede i kunst? Så bør I besøge Ribe kunstmuseum, der har en fin samling af malerier fra både Skagens malere og modernister. Lad også turen gå forbi det gamle rådhus, som er et af Danmarks ældste. Rådhuset er opført i 1496 og i det tilhørende gamle gældsfængsel er der nu museum. Tag en pause ved Storkesøen midt i Ribe og nyd denne lille oase. Endelig bør I ikke gå glip af en tur i byens gader med vægteren. Turen er gratis og varer ca. 45 minutter. Undervejs fortæller vægteren sjove anekdoter og synger sine vægtersange.

Vil I være aktive i Ribe?

Den skønne natur omkring Ribe indbyder til masser af udendørs aktiviteter. I kan udforske naturen på vandreture, på cykel eller til hest. Eller hvad med en kanotur på Ribe Å? For lystfiskerne findes der masser af gode fiskepladser, både ved havet og i de lokale ”put and take” søer.

 

Udflugter fra sommerhuset ved Ribe

Når I vælger et feriehus ved Ribe, er det oplagt at besøge Nationalpark Vadehavet og Vadehavscentret. Det unikke naturområde er på UNESCOs Verdensarvsliste og her venter fantastiske naturoplevelser samt masser af sjove og spændende aktiviteter. Tag f.eks. med på reje, sæl- eller østerssafari, natravnetur eller tidevandsturen Sea Explorer. Det er også i Vadehavet, at I kan opleve fænomenet ”Sort Sol”, når tusindvis af stære letter i flok og danner mønstre på himlen. Sort Sol kan opleves både forår og efterår. Vil I vide mere om marskområdet og de mange diger, arrangeres der guidede rundvisninger, hvor I får indsigt i det unikke område.

I nærheden af Skærbæk, kan I besøge Hygum Hjemstavngård og se hvordan landbrug og markarbejde foregik i gamle dage. Endelig vil børnefamilier og barnlige sjæle elske en tur til LEGOLAND eller LEGO HOUSE. Begge steder får I rabat på entreen, når I lejer sommerhus gennem dansommer. Vi tilbyder gode kundefordele flere steder. 

Hvorfor vælge sommerhus i Ribe?

I skal vælge et sommerhus ved Ribe, hvis I vil opleve et stykke historisk Danmark der emmer af charme og atmosfære, og samtidig have helt unikke naturoplevelser, der bliver på nethinden længe. I kan vælge sommerhusferie i Ribe hele året, da hver årstid byder på ganske særlige oplevelser. 

Lej sommerhus ved Vesterhavet hos os og tag på besøg i smukke, historiske og hyggelige Ribe.