search

Sommerhus i Øster Hurup

Den charmerende lille by Øster Hurup ligger ved østkysten ud mod Kattegat. Byen og området er elsket af mange feriegæster, som kommer for at nyde den fin og børnevenlig sandstrand samt de mange oplevelser og attraktioner i området. Øster Hurup med knap 1.000 indbyggere suppleres i sommerperioden af så mange glade gæster, at indbyggertallet mangedobles, og der udspiller sig et myldrende liv og aktivitet.

Sommerhusferie i Øster Hurup

Nord og syd for byen er der store områder med sommerhuse omgivet af lav fyrretræsbevoksning. Fra jeres sommerhus er der kun få minutters gang til den fine sandstrand og Mariager Fjord er ej heller langt væk. Nærheden til vand, både i fjorden og ved den skønne kyst, åbner op for mange forskellige aktiviteter til jeres ferie. På de varme sommerdage lokker sandstrandene og det kølige hav til sjove og hyggelige dage på stranden. Om efteråret er stranden også værd at besøge. Tag godt med tøj på og en frisk gåtur langs vandet vil give ny energi. Hos dansommer udlejer vi sommerhuse i Danmark hele året rundt, så vi kan også nemt hjælpe med at finde et sommerhus til ferien om efteråret og vinteren. 

Lystfiskeri i verdensklasse 

For dem som elsker lystfiskeriet, så er det helt perfekt at leje et sommerhus i Øster Hurup, for i Mariager Fjord er der rigtige gode chancer for, at få en af de store ørreder på krogen. Ørrederne i fjorden er blandt de største i Danmark og de smukke omgivelser langs fjorden, sætter de bedste rammer for en fantastisk oplevelse. Skal fisketuren have en ekstra dimension, så lej en lille jolle og tag familien med ud på fjorden. Alt efter årstid kan der fanges hornfisk, sild, makrel og ørrede. En sejltur er altid en sjov familieoplevelse også uden fiskestænger. 

Oplevelser i og nær Øster Hurup 

Når I holder ferie i Øster Hurup, så må I huske at tage en tur ned forbi havnen. Det gamle fiskerleje har igennem årene udviklet sig til enlevende havn, som mange sejlere besøger hvert år. Gå en tur rundt mellem de mange sejlbåde og de flotte, velkendte blå fiskekuttere, mens I nyder den maritime stemning og måske en is fra kiosken på havnen. Hos den lokale fiskehandler kan I forsyne jer med de lækre friske fisk, som vil sætte prikken over i´et på en dejlig feriedag i Øster Hurup. 

Tag en sejltur med hjuldamperen Svanen. På turen i fjorden kommer I forbi de smukkeste naturområder og historiske steder. Efter en dejlig sejltur og en god frokost, kan I sætte kursen mod byen Mariager. Byen kaldes også for Rosernes by og er fuld af stemingsfulde gader belagt med brosten, smukke bindingsværkshuse og naturligvis en masse roser. Det hele sætter en meget charmerende stemning. I Mariager kan I også besøge det spændende Saltcenter. Gå en tur ned i saltminerne og derefter over til I sydehytten, hvor I kan se hvordan salten bliver til. I butikken kan I købe alle mulige saltprodukter, både til madlavning og til kropspleje.

Fra Øster Hurup er der ikke langt den den nordjyske hovedstad, Aalborg, som byder på mange gode shoppingmuligheder og et væld af restauranter. I finder også mange forskellige attraktioner, som Aalborg Zoo, Gråbrødrekloster Museet, Aalborg Forsvars - og Garnisionsmuseum, Aalborgtårnet på 55 m med en fantastisk udsigt over byen fra toppen, Musikkens Hus og meget andet. 

Ferie med frihed og plads til alle 

Har I nu fået lyst til at besøge Øster Hurup og gå på opdagelse i området, så kan I nemt lave en søgning på sommerhusene i Østjylland og finde netop det sommerhus som matcher jeres ønsker. Det gode ved at leje et sommerhus til ferien er, at I får lige præcis den plads, beliggenhed og de faciliteter som I ønsker jer. Jeres ferie bliver holdt i private rammer, hvor der ikke skal tages hensyn til en anden feriegæst lige inde på den anden side af væggen, ligesom der heller ikke er et fastlagt program, som I skal følge. 

Nyd at I har tiden til at være sammen og til at planlægge jeres feriedage som I øsnker det. Tag på udflugt en dag og brug den næste på ren afslapning i sommerhuset. Børnene kan spille bold i haven, mens de voksne får en kop kaffe i solen eller i skyggen på terrassen. Om aften kan I samles om grillen og finde ud af, hvad næste feriedag skal bruges til. 

Har I hund i familien, så er sommerhusferie også lige noget for jer. Det er nemlig super nemt at finde et sommerhus, hvor også Fido er meget velkommen som feriegæst. Over halvdelen af dansommers sommerhuse er husdyrvenlige og I kan tage jeres hund med helt uden ekstra omkostninger. Det er nemlig ikke kun os mennesker, som kan have godt af en ferie i nye rammer med spændende oplevelser.