search

Sommerhus på Rømø

Medmindre du kommer med din egen båd, så starter ferien på Rømø med en tur over dæmningen i Vesterhavet, som forbinder Vadehavets største ø med fastlandet. På denne tur over dæmningen, mærker man med det samme, hvordan den friske havluft har en forunderligt afslappende virkning på krop og sjæl. Transporten rundt på Rømø foregår mest i bil eller i bus. Der går busser til fastlandet. Dette er en stor fordel, hvis I gere vil besøge Tønder. Selve øen kan dog sagtens udforskes til fods, på hesteryg eller på cykel. Sidstnævnte er en rigtig god måde at få set naturen på! Har du ikke din egen cykel med kan du leje en cykel på Rømø. Det gode ved dæmningen er, at man ikke er afhængig af en færge for at komme på fastlandet, som det er tilfældet med eksempelvis Fanø. Det giver jer langt mere frihed på jeres ferie, til at køre rundt og opleve det vestlige Danmark. 

Oplev historie og kultur fra et sommerhus på Rømø

I hundredvis af år har menneskene været betaget af Rømø. Først var det fiskerne og de velhavende hvalfangerkaptajner, som bragte megen rigdom hertil, hvilket øens mange smukke Rømøgårde, med imponerende dørpartier, vidner om. Øen svømmede i rigdom og folk elskede at bruge deres tid her på øen. Da Rømø endelig blev landfast i 1946, var det de mange feriegæster, som fik øjnene op for den Rømø og dens mange muligheder så som den fantastiske strand og den smukke natur. Det har gjort at øen er fuld af store og gode sommerhuse, som turister hvert år besøger og kommer tilbage igen og igen. Rømø har mange endagsturister, som især kommer for at nyde Vesterhavet og Rømø Strand. Tallene taler deres eget sprog. Der bor kun ca. 700 fastboende indbyggere på Rømø, men på en god sommerdag stiger dette tal til mange tusinde. Bare Rømø Strand kan på et år tiltrække næsten 2 milioner turister - ja du hørte rigtigt. 2 Milioner! Mange af disse turister kommer for at nyde den enestående natur som kun findes ved Vadehavet, der i 2016 blev optaget op UNESCOS liste over Verdensarv og bevaringværdige lokationer. Rømø er den største af de tre Vadehavsøer Fanø, Rømø og Mandø og det betyder også, at mulighederne for aktiviteter er mange på Rømø. 

Spændende udflugtsmål nær jeres somemrhus på Rømø 

Rømø ligger kun en lille hyggelig sejltur fra den tyske ø Sylt, hvor man finder Europas største vandreklit. På vestsiden af Rømø ligger en af Europas bedste badestrande, hvor der er mulighed for at køre i bil helt ned til vandkanten. Udover badelivets glæder frister Rømø året rundt med et væld af aktiviteter, hvor bl.a. den årlige dragefestival kan begejstre store som små legebørn. Kom selv og sæt jeres drage op - det er altid sjovt at se hvor længe den kan holde sig i luften. For de historieintereserede vrinmler det med spændende seværdigheder på Rømø!

Et must, er at se Kommandørgården, der blev til i 1746 og vidner om hvalfangstens storhedstid på Rømø. En kommandør var kaptajn på et hvalskib og tjente så meget at de havde råd til at udsmykke deres gårde med eksotisk inventar fra udlandet. Er i vilde med natur, så bør i tage forbi det nyåbnede naturcenter Tønnisgård, hvor man kan få et hav af brochuer og book guide fugleture, bunkerture, snapseture og få en masse information om Rømø.

Under 2. Verdenskrig, var Rømø en del af Atlantvolden, et fæstningsværk, der strakte sig hele vejen fra Frankrig til Nordnorge. Det betyder også at man den dag i dag kan se efterladenskaber fra krigen på Rømø i form af Bunkers. Den mest kendte bunker lokation er Plismark Plantage, et naturområde bestående af klitter, fyrskov og hede, hvor man har identificeret 15 bunkers. Den største hed Mammutbunkeren og var en stor tysk radarstation.

Lej sommerhus i Danmark og hold en skøn ferie. 

Hvad kan man lave på Rømø? De 7 bedste aktiviteter til ferien

Besøg en af Europas bedste strande på Rømø: Rømø strand må være stranden over dem alle! Sandeter fint, Vesterhavets bølger slå ind mod land i monotone rytmer og stranden er enorm! Med en længde på over 12 kilometer og en bredde på 3 kilometer på det bredeste sted, er der rigeligt med plads til alle feriegæster og diverse aktiviteter som drageflyvning, buggiekørsel, ridning, volley, badning og afslapning i solen! De små sandkorn er så fine og ligner næsten diamanter, hvilket er med til at Rømø Strand bliver betragtet som en af de bedste i hele Europa. Det er i hvert fald et af de mest populære turistområder i Danmark. 

Tag på Sælsafari på Rømø: Oplev det største og vildeste rovdyr i Vadehavet, nemlig sælen, helt tæt på fra en Sælsafari. Sælerne er nysgerrige, elsker at kigge frem på det som kommer forbi, lege og sole sig på de mange banker ude i Vadehavet. Fra Havneby i Rømø tager man med en færge til den tyske naboø Sild, hvor man fra havnen List hopper ombord på det gamle træskib Rosa Paluka, der tager jer ud til de store Sælbanker. Undervejs kan der fiskes og i kan høre guiden fortælle en masse om vadehavet og dets mange spændende dyr. På 95% af alle ture kan der ses sæler og turene tager ca 4 timer. Husk varmt tøj, da det kan blæse lidt ude i bølge blå. Se mere på det lokale turistkontor på Rømø eller på sælsafariens egen hjemmeside. 

Oplev Vadehavet på Rømø: Få steder i verden kan man opleve den samme natur, som den der omslutter Rømø. Her finder man nemlig Vadehavet, der i 2016 blev optaget på UNESCOS liste over verdensarv og er dermed meget bevaringsværdig. Her finder du ikke blot et fantastisk flot landskab, men også et utroligt rigt dyreliv, fyldt med Vadehavsfugle, sæler, skaldyr, fisk og et hav af trækfugle, der kommer oppe fra nord og søger med varmere himmelstrøg. Vadehavet er faktisk en af Danmark mest velbesøgt nationalparker og det kan man godt forstå, når man besøger den! Kommer du til Rømø i efteråret, kan du være heldig at se det enestående naturfæomen Sort Sol, når de mange stære trækker sydover. Tag forbi Naturcenteret Tønnisgård på Rømø og få meget mere information om Vadehavet. Her kan I også leje guide bunkerture, rideture, vandreture, østersafari og sælsafari samt mange andre sjove oplevelser. 

Udflugt til Møgeltønder: Der er en af de mest kendte landsbyer i Danmark, takket være det store royale opbud før i tiden. Ikke mindst Schakenborg Slot og Møgentønder kirke der har været hjemsted for flere royale tv-transmissioner har sat Møgeltønder på landkortet. Byen er også kendt for sin flotte hovedgade kaldet Slotgaden, der går for at være en af Danmarks flotteste. Her finder man en lang brolagt gade med en alle af lindetræer, flankeret af flotte murstensvillaers med rødt tegltag. Er du på udflugt her, så tag forbi Schakenborg Slot og den gamle Slotskro, hvor I kan få jer et lækkert måltid mad.

Er du i Møgeltønder, ja så kan du da også lige smutte over grænsen, der ligger 2 kilometer væk og fylde bilen med øl, slik og sodavand, til ferien i sommerhuset. Selve slottet kan også besøges og du kan opleve slotsparken, selve slottet og den imponerende slotsplads. Du kan endda få guidede ture på slottet og i dets omgivelser, der består af frodigt agerjord og skov.

De fleste danskere har sikkert hørt om Guldhornene på den ene eller anden måde og kender dem som en bar, et instrument eller som nogle af Danmarkshistoriens største skatte. De to horn blev fundet i år 1639 og 1734 ved Gallehusm, der ligger 2 minutter fra Schackenborg. De blev siden hen udstillede på Nationalmuseet, hvor de blev stjålet, smeltet og solgt af tyve. En skam og en af Danmarks største skandaler! Men i dag kan du lære meget om Guldhornene på Slotfelt Laden, der er et smuk museum. 

Rømø Lege og Labyrint Park: Tag til den sjove aktivitetspark, hvis du er på ferie med børn og unge mennesker. Her finder du over 20 sjove aktiviteter, der sætter alle legebørn fri. Det er udfordrende og sjovt at lege her og man kan også få konkurrencegenet stillet, da man kan dyste i en masse sjove dicipliner. Prøv for eksempel de mange småspil, som kryd og bolle, bordtennis, skak og XXXL puslespil, hvor alle kan være med. Der er selvfølgeligt også en lang række labyrinter, som i kan prøve. Blandt andet den Store Labyrint, Den Lille Labyrint og Kapløbslabyrinten, hvor i kan dyste mod hinanden i at finde vej ud! I kan også spille Angry Bird, der nok mest er kendt for app-spillet af samme navn. Her skal I skyde med en gigantisk slangebøsse efter forskellige mål. Edderkoppen er en stor legeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan lege "Jorden er giftig". Lej jeres sommerhus på Rømø allerede i dag og få en sjov familieferie på Rømø!

Blokarts og Buggies: På den lange og flade Sønderstrand på Rømø, kan du prøve de helt vildt sjove Kite Buggies og Blokarts, der ved hjælp af vinden tager dig hen over strandesandet i et hæsblæsende tempo! Kite Buggies fungerer som en slag buggie spændt efter en stor drage oppe på himlen - meget ligesom kite surfing. Dette kan være lidt svært, men alle kan lære det og det er skide sjovt! Blokart er for alle. Det er små trehjulede biler, der minder meget om GoCarts, men en blokart har sejl fastmonteret på sig og altså ingen motor, der bruger benzin. Denne aktivitet er måske mest for de feriegæster, der elsker fart og spænding, men alle kan være med. Der kan lejes både kite buggies og blokarts ved Kitesyd og Rømø Cykeludlejning. Spørg i butikkerne for introkurser og undervisning. Det hele foregår på Sønderstraden, hvor man også kan få sig en badetur i Vesterhavet og nyde solen  

Shoppetur i Tønder med biograftur: Trænger til lidt shopping, byliv og til at spise ude, så tag et smut til Tønder, den gamle og rige købstad, der byder på alt hvad hjertet kunne begære af aktiviteter og seværdigheder. Der er et hav af smukke huse og gårde den gamle del af byen, der bærer præg af storhedstiden da der blev handlet flittigt gennem byen. I dag bliver der også handlet i Tønder, men det er mere den traditionelle forbrugsshopping der er i højsæddet i dag. I dag finder i et storcenter og en lang række gader med et stort udvalg af butikker og foretninger med lokale specialiteter og råvarer. Byen er flere gange blev kåret til Danmarks bedste handelsby, senest i 2010. I 2018 blev den kåret som Danmark hyggeligste handelsby, så der er noget om snakken! Tag hele familien med ind på shopping. Køber i ikke noget, kan I gå rundt og nyde byen, de gamle gader og krogede huse samt den gamle gågade. Husk at købe en is og nyd den i solen. Dagen kan sluttes af med en tur på en af de gode cafeer i Tønder, eller med en biograftur, noget som børnene elsker! 

Hvor skal man leje sommerhus på Rømø?

Havneby på Rømø er det største by på øen, og den eneste by som minder om en storby med indkøb, hyggelige torve, gode restauranter og andre faciliteter for turister. Andre populære omåder at leje sommerhus i er, Sønderstrand, hvorfra man har let adgang til den enorme strand og måske endda en lækker udsigt over Vesterhavet. Mange feriegæster vælger ligeledes at leje sommerhuse i den hyggelige ferieby Lakolk, et af Danmarks ældste sommerhuseområder, som stammer helt tilbage fra 1895.

Hos dansommer finder du helt sikkert det sommerhus, som passer til netop din familie. Vi har feriehuse med pool, udsigt og alle andre tænkelige faciliteter. Se de mange huse i dag og find netop det sommerhus, som gør jeres ferie i Danmark helt perfekt!