search

Sommerhus på bornholm

Bornholm er den altid fascinerende solskinsø, hvor hele Skandinavien mødes og bliver forenet. Bornholm er bare dejlig. År efter år sætter mange feriegæster kursen mod Bornholm for, at opleve øens mange kontraster og store udbud af seværdigheder og attraktioner. Her er virkelig noget der kan tiltale enhver, uanset om det er oplevelser i naturen, spændende museer eller smukke omgivelser til ren ferieafslapning der søges. Bornholm er derfor også blandt de absolut mest eftertragtede steder at leje sommerhus. Ofte bestilles der et år frem i tiden, særligt når det er til sommerferien. Så drømmer du om en ferie på Bornholm, så er det bare med at få bestilt drømme sommerhuset, inden en anden feriegæst snupper det. 

Nyd naturen omkring jeres sommerhus på Bornholm

Fra et sommerhus på Bornholm kan du nyde den fantastiske natur. Når du holder ferie i Danmark, vil du ofte opleve at naturen er varieret, kontrastfuld og rummer det hele. Men Bornholm er anderledes, den rummer nemlig hele det nordiske spektrum på ganske få kvadratkilometer: Mod nord finder du de dramatiske, forrevne klippekyster, dybe stenbrud og vandfald, mod syd venter kilometervis af hvide sandstrande og små snørklede laguner. Midt på øen kan du opleve et blødt og bølgende bakkeland og store, smukke bøgeskove med hemmelighedsfulde skovsøer. Overalt på Bornholm er der gode vandre- og cykelstier, og de skyggefulde skove inviterer til at medbringe madkurven og snuppe sig en hyggelig picnic, men hele familien. Et kig på kortet over Bornholm viser, at øen vrimler med masser af små, maleriske fiskerlejer, hyggelige havnebyer med en afslappet stemning. Der er masser af kunstnerværksteder og gallerier samt gårdbutikker med produktion og salg af lækre, friske specialiteter fra Bornholm. Hvad mere kan man drømme om til sin ferie på Bornholm? 

Når det gælder lokale spectialiteter, bør du naturligvis aldrig forlade Bornholm, uden at have smagt de berømte nyrøgede sild fra et af øens mange røgerier. En variant af denne ret, er specialiteten "Sol over Gudhjem", som er et must at smage, i løbet af jeres ferie på Bornholm. I de små havne finder I røgerier, hvor de sølvfarvede sild bliver til gyldne "bornholmere". Man køber silden friskrøget og spiser den straks, noget som er rigtigt sjovt at prøve og som uden tvivl vil være et smagfuldt minde fra jeres ferie på Bornholm.  

Nyd ferien i et sommerhus på solskinsøen Bornholm

Bornholm er kendt for sit gode vejr og og den meget lange sommer, der kan virke helt subtropiske. Her er flere solskinstimer end du kan opleve noget andet sted i Danmark. På Bornholm vil du møde en ro og idyl, som du meget sent glemmer. Bornholm skal bare opleves! 

De mange gode strande, åbner op for en vaskeægte badeferie, når du vælger sommerhusudlejning på Bornholm. Der er et utal af gode og berømte strande på øen, som bare skal besøge. Det samme gælder de mange hyggelige og lidt mindre besøgte skovsøer, som idukan find inde midt på Bornholm. Det største must, og den mest berømte attraktion på Bornholm, er nok den store Hammershus Slotsruin, der ligger ved Allinge Sandvig. Fæstningen blev bygget i 1250 af den danske konge, til at beskytte øen mod invasion fra bl.a. Sverige. Fæstningen er strategisk godt placeret på en klippetop 74 meter over havets overflade og med den smukkeste udsigt ud over Østerøsen. På en god dag, kan man nærmest se den sydlige spids fra ruinen. Hammershus er faktisk Skandinaviens største fæstning fra Middelalderen og er bestemt et must see, uanset om du er interesseret i historie eller om du er på ferie med familien på Bornholm. En af de andre store ferieoplevelser på Bornholm, er et besøg til en af de fire tilbageværende rundkirker på Bornholm. Østerlars Rundkirke på Bornholm, er den største rundkirke i Danmark af i alt 7 kirker. Kirkerne har alle dage været omgærdet af mystik. Hvorfor blev denne type kirke bygget netop her? Og har der været tempelriddere på Bornholm? Snup jer en rundvisning ved den store Østerlars Rundkirke og bliv meget klogere på øens historie og mystik! 

Besøg de mest populære byer på Bornholm fra dit sommerhus

På Bornholms Nordspids finder man de to hyggelige feriebyer; Allige og Sandvig, der er nogle af de mest besøgte feriebyer på Bornholm. I de hyggelige byer, kan du blandt andet gå på opdagelse blandt gamle bindingsværkshuse og finde det lille museum, Tømmehuset. I Alligene Sandivg, finder du også den gamle bydel, hvor de ældste af husene er bygget i gotisk stil. Lidt udenfor byen, kan I se den store obelisk, der er opført til minde om de russiske soldater, der faldt under 2. Verdenskrig. Lidt nord for den store by Rønne, finder du Hasle. Her er der også masser af se. Man kan for eksempel tage forbi runkirken Nykirke, der blev bygget i det 14 århundrede. Omkring Hasle er naturen enestående og du vil kunne opleve gode badestrande og smukke skove, hvor du kan tage en vandre eller cylkeltur. Tæt på Hasle finder du også den store granitklippeformation Jons Kapel, der bestemt er et besøg værd.

Lejer man et sommerhus i Danmark i juli, kan man tage forbi Herring Festival, hvor der er sang, musik, dans og massere af specialiteter i form af kunst, mad og drikke. Den sidste populære by, som vi beskriver i denne inspiration-til-hvad-man-kan-lave-på-Bornholm-tekst, er Gudhjem. Fiskerbyen, der af navn nok er bedst kendt fra retten "Sol over Gudhjem". Byen er bestemt en gåtur værd. Her kan du se den gamle mølle, de smukke gamle huse og den hyggelige havn, hvor du kan få en is. Der er også et sjovt lille museum i den gamle stationsbygning, som du kan besøge og få lidt mere historie om Gudhjem. 

Efter en oplevelsesrig feriedag på Bornholm, kan du se frem til at komme tilbage til det lejede feriehus, hvor der er ro og fred til lidt afslpaning. En af de gode ting ved at vælge sommerhusudlejning som ferieform, er nemlig, at sommerhuset er din private base. Her kan kobles af, mens dagens oplevelser fordøjes. Tænd op i grillen og nyd sommerlivet på terrassen med en kold øl. På de kolde eller regnfulde dage, er der plads til kogekunst i sommerhusets køkken, mens resten af familien hygger med TV, spil eller får en lille lur. Efter aftensmaden kan næste feriedag planlægges, i selskab med en kop kaffe eller et godt glas vin. Det er ferie med frihed og tid til at nyde de kærkomne feriedage. 

De bedste oplevelser i naturen på Bornholm

Når du lejer et sommerhus på Bornholm, kan du glæde dig til et væld af smukke og helt unikke oplevelser i naturen. Oplevelser som ikke findes nogen andre steder i Danmark. De mange naturattraktioner er både til "blot" at nyde mens andre åbner op for sjove aktiviteter i de særlige omgivelser. 

 • Christiansø og Frederiksø: Bedre kendt som Ertholmene, ligger disse små øer 20 kilometer fra Bornholm. De fleste øer er ubeboelige, men der bor lidt under 100 mennesker på de to hovedøer, Christiansø og Frederiksø. Øerne hører under forsvarsministeriet og her kan du se en masse batterier og fæstninger, der gennem tiden har forsvaret øen og Danmark. På din tur kan du også se en lang række fugle, der holder til på de små klippeskær, ovenvande. Disse øer er en heldagstur, men en rigtig god oplevelse for hele familien. Lej sommerhus på Bornholm og udforsk Danmarks østligste punkt.   
 • Helligdomsklipperne: På Bornholms nordside, finder man Helligdomsklipperne, som er nogle store klippeformationer, helt ude ved kysten. Ved et besøg her, kan du tage en tur op på udkigspunktet eller besøge en af de mange huler, der gemmer sig i landskabet. Om sommeren kan man tage på en bådtur ved helligdomsklipperne og se dem fra vandsiden. 
 • Ekkodalen, Rytterknægten, Paradisbakekrne og Rokkestenen: Midt på Bornholm finder du den store skov Almindingen, som byder på lidt af hvert. FRa et sommerhus på Bornholm, er du aldrig langt fra sjov og spænding, i de fantastiske omgivelser, midt på øen. Lav en dag ud af det, og besøg disse fire højdepunkter i løbet af  din ferie på Bornholm. Stop 1, Rytterknægten. Bornholms højeste punkt med tårnet Kongemindet, som stikket 162 meter over havet overflade. Herfra får du en fantastisk udsigt over Bornholm. Stop nr 2.  Midt i Almindingen, finder du Ekkodalen, som er Danmarks længste klippedal og som strækker sig hele 15 kilometer gennem skoven. Her er det sjovt at råbe: "Hvad drikker møller!?". Stop nr. 3 bliver den store rokkesten, der ligger midt i Paradisbakkerne. Stenen vejer hele 35 tons, men det sjove er, at den kan rokkes med. Sjovt for både store og små. Stop 4, på din lille dagsudflugt, er de flotte Paradisbakker. Her finder I du den smukkeste natur og mange vandrestier i det bakkede landskab.
 • Okay, det sidste stop på jeres tur, kunne måske være på en af de mange gode restauranter i Nexø, der ligger klods op af Paradisbakkerne. Her kan I få jer et lækkert aftensmåltid, på en af de mange gode lokale restauranter. Så overvej lige om der skal tilføjes et Stop 5 på turen. 
 • Opal og Krystal Søen: Når du holder ferie på Bornholm, må du ikke gå glip af hverken Opal eller Krystalsøen, der er et levn fra fordumstid, hvor stenhuggeri var en stor indtægtskilde på Bornholm. Søerne er nogle af de ældste stenbrud på Bornholm. Søerne er rigtig flotte og meget unikke, de ligger nemlig blandt høje klippeskråninger, hvilket der ikke kan opleves andre steder i Danmark. Ved Opalsøen finder du en tovbane, også kendt som en svævebane, hvor man kan få sig en tur på hele 290 meter. Turen starter små 50 meter oppe i luften og ender i vandet. Man kan nå helt op på 70 kilometer i timen på sådan en tur! Noget der skal prøves, hvis du er til aktiv ferie, med masser af adrenalin.  
 • Besøg et af Bornholms mange museer på ferien på Bornholm: Bornholm er hjemsted for en lang række spændende museer, som du kan besøge i ferien. Tag fx. forbi Kulturhistorisk Museum Rønne, Hjorths Fabrik og Keramikmuseum eller Melstedgård, hvor der er levende dyr og masser af aktiviteter for store og små. To must see på din ferie på Bornholm, er Bornholms Kunstmuseum og Bornholms Middelaldermuseum, der er helt vildt godt til børn i alle aldre!

Lej sommerhus ved en af de gode strande på Bornholm

Der er et væld af skønne og meget forskellige strande på Bornholm. Rundt langs hele kysten kan du besøge såvel kilometer lange sandstrande og strande med klipper. Her har du et udpluk af gode strande på Bornholm. 

 • Dueodde Strand: Stranden ved Dueodde er en af Europas bedste sandstrande. Sandet er helt fantastisk, så selv dem som normlat hader sand mellem tæerne, må aalligevel af med skoene og mærke det finde sand. Vandet er samtidig meget rent og klart. De mange revler langs stranden gør, at der er områder med både lavt og dybt vand - perfekt for en familien med både børn og voksne. Dueodde strand strækker sig langt henover øens sydspids. Stranden starter i Snogebæk, og henover sydspidsen er stranden flere hundrede meter. Stranden slutter ved Jomfrugård, hvor den bliver smallere. 
 • Sose Strand: Ved den hyggelige strand Sose, finder du en af Bornholms mere uopdagede perler. Den lille hyggelige bugt er ikke ret kendt af turister, men lokale bader dog her. Stranden er rolig, sandet fint og vanddybden er børnevenlig. Sose Strand har også en rig historie. I lidt uden for bugten ved Sose, skete et af Danmarkshistoriens største søslag i 1678, hvor hele 18 svenske skibe blev sunket. Ved stranden finder du en parkeringsplads og toilet. Lej dit næste sommerhus i Danmark allerede i dag og begynd at se frem til en dejlig ferie på Bornholm, med masser af gode muligheder for skønne stranddage.
 • Balka Strand: Denne strand er især kendt for at have lunt og lavt vand, hvilket gør den meget populær blandt småbørns familier. Der er ofte læ på stranden, så der er gode muligheder for at nyde solen om sommeren. I sommerperioden er der livreddere på stranden samt mulighed for b.la. at leje liggestole og vandcykler. 
 • Antoinette Strand: Lige nord for Rønne, finder man en af Bornholms bedste strande, Antoinette. Stranden er nok også en af de mest historierige strande, der er opkaldt efter kvinden Antoniette, der købte jordstykket i 1877.  På denne strand, er der plads til en dejlig dag i solen, for hele familien. Stranden er flere 100m lang og der er rig mulgihed for at finde læ bad klitter og større sten. Stranden har flot hvidt strandsand. Der kommer ofte lidt større bølger ved denne strand, som skyldes af færgerne sejler forbi her. Dette kan være sjovt at lege i, men vær på vagt overfor mindre børn, som kan blive overrasket af bølgerne. Frygt ej, der er livredder på, hele sommeren igennem, så hele familien kan føle sig trygge i bølgerne. Vær opmærksom på, at den nordlige del af strande er nudistområde. 
 • Sandkås Strand: Tag en tur til den nordlige del af Bornholm, hvor Sandkås Strand ligger. Langs stranden er der flere klipper, som giver området et helt særligt udtryk. Stranden finder du mellem byerne Tejn og Allinge. 

dansommer på Bornholm

dansommer har eget kontor på Bornholm, som ligger på Rønne Havn. Her står dansommers medarbejdere altid klar til at hjælpe dig, både før, under og efter jeres ophold på Bornholm. Søger du et helt specielt sommerhus, så kan du henvende dig til Rønne kontoret, for her kender medarbejderne alle sommerhusene på Bornholm. Under din ferie på Bornholm kan du også smutte forbi kontoret, hvis du gerne vil have tips og ideer til hvad du skal lave og opleve i løbet af ferien. dansommers medarbejdere er selvfølgelig også klar til at hjælpe med de mere praktiske ting til ferien i et sommerhus på Bornholm.