search

Sommerhus i Gilleleje

I Nordsjælland, midt i noget af Danmarks smukkeste natur, ligger det oprindelige fiskerleje, Gilleleje. Den hyggelige by emmer af atmosfære, og her finder I den helt rette feriestemning i de idylliske, små stræder med stråtækte, gamle huse. Gilleleje har samtidig et livligt handelsliv, med flere gågader hvor små, sjove butikker ligger som perler på en snor. I den aktive havn kan I købe frisk fisk og indsnuse den maritime atmosfære. Strandene i Gilleleje er børnevenlige og ligger tæt på centrum og sommerhusområderne. Samtidig er et sommerhus i Gilleleje det perfekte udgangspunkt for udflugter i Nordsjælland og til København, hvor der venter seværdigheder i verdensklasse.

Strande ved Gilleleje

En tur i sommerhus i Danmark er nærmest ikke en rigtig ferie, medmindre der er et eller flere besøg på de mange gode strande. Vi elsker at gå tur ved stranden, dase i solen om sommeren, plaske i det rene badevand og bare nyde den friske havluft. Fra et sommerhus i Gilleleje er der heldigvis ikke langt til flere gode badestrande, hvor hele familien kan hygge sig og få fine oplevelser. 

  • Gilleleje Veststrand: Dejlig, børnevenlig strand tæt på centrum og havnen.
  • Strandbakkerne: Dejlig sandstrand øst for Gilleleje. Stranden ligger naturskønt og er børnevenlig. Om sommeren er her livredder.
  • Gilbjerghoved: Stranden ved dette fredede naturområde henvender sig til jer, der vil have en oase for jer selv. Nedgangen er stejl og ikke egnet for gangbesværede.

Der findes desuden dejlige badestrande i både Dronningmølle, Smidstrup og Rågeleje, som I nemt kan besøge fra jeres sommerhus i Gilleleje. 

Det kan I se og opleve nær jeres sommerhus i Gilleleje

På havnen i Gilleleje kan I købe friske fisk eller besøge et af røgerierne. Her ligger også flere hyggelige spisesteder, hvor I kan nyde et lækkert måltid. Havnen summer af liv og er I en børnefamilie, kan familien yngste hygge sig med at fange krabber fra en af broerne. Tag også med på en guidet rundvisning i de brostensbelagte stræder og få Gillelejes historie. Her kan I også høre om den rolle Gilleleje spillede under 2. verdenskrig, i forbindelse med de jødiske flygtninge der skulle til Sverige. Se bl.a. kirkens loft, hvor tyskerne arresterede en gruppe jødiske flygtninge i 1943. På Gilleleje Museum kan I opleve fiskernes historie og se en typisk fiskerbolig fra 1800-tallet. Lad også turen gå forbi Fyrhistorisk Museum, hvor I kan se den gamle fyrmesterbolig og opleve den enestående udsigt fra toppen af fyrtårnet.

Ferie i Gilleleje med børn 

Nordsjælland er et rent mekka for børnefamilier. Besøg oplevelsesplatformen ”Klap en fisk” på Hundested Havn og kom helt tæt på havets forunderlige verden. Eller tag på bondegårdsbesøg med traktor-tur, ponyridning og masser af dyreunger I kan klappe og kæle med. Der findes flere forskellige bondegårde I kan besøge, bl.a. Tothaven, Smidstrupfarmen og Grønnehavegaard. På Frederiksborg Slot kan familiens yngste være prinser eller prinsesser for en dag, og på de mange naturlegepladser i området, kan de møde nye ferievenner. Endelig er en marsvinesafari på Øresund et sikkert hit for børnefamilier.

Aktiviteter nær jeres sommerhus i Gilleleje

Sommerhusene i Gilleleje ligger midt i et naturskønt område, der indbyder til masser af udendørs aktiviteter. Snør vandrestøvlerne og oplev en helt enestående natur på nogle af de mange vandreruter. I kan også opleve Nordsjælland på cykel, eller følge den smukke pilgrimsrute ved Tisvilde. På Arresø og Esrum sø kan I sejle i kajak eller kano, og endelig er det muligt at deltage på guidede rideture i naturen. Er der en lystfisker i familien? Der findes et utal af gode fiskepladser i Nordsjælland samt flere put and take søer. I kan også komme på havfiskeri med en rigtig fiskekutter. Skal det være lidt vildt? Så besøg Havrehold klatrepark, hvor I kan svinge jer i trætoppene under sikre forhold.

Udflugter fra jeres sommerhus i Gilleleje

Når I lader et sommerhus i Gilleleje danne rammen om jeres ferie i Danmark, er der masser af spændende udflugtsmål i nærheden. Besøg Kronborg Slot og se katakomberne hvor Holger Danske sidder og ”sover”. For de kunstinteresserede er et besøg på Louisiana Museum of modern art et must. Derudover findes der et hav af slotte og museer i området, så det er bare at vælge – alt efter interesse. Endelig er I kun godt en times kørsel fra København, hvor I kan opleve masser af seværdigheder i verdensklasse. Et besøg i Tivoli eller på Bakken er altid et hit. Se også Amalienborg, Den Lille Havfrue, Nyhavn og Rundetårn.

Hvorfor leje et sommerhus i Gilleleje? 

Når I gerne vil benytte jer af sommerhusudlejning på Sjælland, er Gilleleje et super godt valg. Gilleleje er ferie i en nøddeskal – dejlige strande, charmerende bymiljø med masser af atmosfære, vidunderlige naturoplevelser og masser af spændende udflugtsmål indenfor rækkevidde.