search

Sommerhus i Jegum Ferieland

Når man lejer sommerhus i Danmark, er det for de flestes vedkommende for at slappe af med familien, komme tilbage til naturen og derefter kommer hjem med en masse gode oplevelser. Vestjylland er en oplagt feriedestination, der byder på mange spændende udflugtsmuligheder til nogle af Danmarks bedste attraktioner, deriblandt Legoland i Billund, Givskud Zoo ved Give og Fisker- og Søfartsmuseet  Esbjerg.

Disse velkendte steder og attraktioner falder hurtigt i smag, men Jegum Ferieland byder også på en lang række mindre attraktioner og aktiviteter lige i nærheden. Man finder blandt andet Minibyen i Varde, Blåvandshuk Idrætscenter i Oksbøl og Blåvand Zoo.
Dette gør Vestjylland til et udsøgt sted at tilbringe sin ferie. Der er nemlig aldrig langt til den næste, spændende udflugt, der alle har det til fælles, at de kan nydes af hele familien. 

Mange af sommerhusene i dansommers sommerhusudlejning giver gratis adgang til badeland i enten Oksbøl, Esbjerg eller Varde. Det er ferieglæde for rigtige vandhunde…

Et sommerhus i Jegum Ferieland er kendetegnet ved rummelighed og stor naturgrund. Afstanden til Vesterhavet gør, at et sommerhus i Jegum Ferieland ligger på et ganske fornuftigt prisleje. Sommerhuse i Jegum Ferieland er en sikker favorit hos børnefamilier.

Oplevelser i naturen

Nyder I Danmarks store hede- og skovlandskab er Jegum Ferieland en oplagt feriedestination. Her befinder I jer nemlig midt I Vestjyllands store hede- og skovlandskaber, som tiltrækker mange turister året rundt. I kan både snuppe cyklen eller vandre til fods rundt i den smukke natur og ned til de smukke sandstrande, som Vestjylland byder på. Dette lover mange specielle naturoplevelser uanset om man opholder sig i Jegum Ferieland i løbet af sommeren eller vinteren. Det er bare med at få cykelhjelmen på, eller snøre vandreskoene, og begive sig ud på de 11 kilometer lange naturstier man finder lige i nærheden af Jegum.

Sydvest for Jegum ligger halvøen Skallingen, som bestemt også er et besøg værd. Dette er et fredet naturområde, kendt for sine besøg af de smukke sæler, der tumler rundt. Derudover har Skallingen et helt enestående fugle- og planteliv.
Hvis I ligeledes ønsker aktiviteter på vand, er Jegum et oplagt feriemål. Her er nemlig rig mulighed for surfing og lystfiskeri.

Givskud Zoo

Helt ekstraordinært tilbyder Givskud Zoo en helt speciel nærkontakt med de vilde dyr fra fem forskellige kontinenter. De fleste af dyrene kender vi fra TV og film, men i Givskud Zoo står man bogstaveligt talt ansigt til ansigt med de smukke dyr. Dette skaber et helt nyt billede af dyrenes størrelse, lyde, lugte og egenskaber. Et billede man næppe kan danne sig foran flimmerkassen. Givskud Zoo åbnede første gang i 1969. Dengang var det en Løvepark og havde i de første år kun løver. I dag er dyrebestanden steget markant. Givskud Zoo huser i dag mere end 120 forskellige dyrearter, så der er nok at se på.
Sidst men ikke mindst, kan man i Givskud Zoo tage på safari. Man kan tage egen bil eller tage en tur med safaribussen rundt i parken og se løber, giraffer, gorillaer, chimpanser og flodheste.

Legoland

I Billund ligger den populære forlystelsespark Legoland. Legoland byder på oplevelser og sjov for både børn, unge, voksne og ældre. Fart, spænding og helt nye oplevelser venter bag de store Lego porte. Man bruger snildt en hel dag i parken, der byder på riddere i rustninger, pirater, cowboys og indianere. Der er forlystelser for alle aldre og imponerende, detaljerede udstillinger lavet i Lego.

Fiskeri- og søfartsmuseet i Esbjerg.

På et samlet udstillingsareal på 14.000 kvadratmeter finder man Fisker- og Søfartsmuseet i Esbjerg som nemt kan nås fra Jegum. Her finder I både fiskeriudstillinger, søfartsudstillinger, frilandsudstillinger, saltvandsakvarium, sælarium, minkanlæg og særudstillingerne  der skifter fra tid til anden.

Her kan I lære historien om søfarten i Vadehavet og i Frilandsmuseet er der diverse dyr. I saltvandsakvariummet finder I fisk og i sælariet huses to forskellige sælarter. Det er en både lærerig og sjov attraktion for hele familien

Indkøb

Den lokale købmand i Jegum byder på et mindre udvalg af daglivarer. Ønsker man derimod et større indkøb, er det muligt at tage til det nærliggende Oksbøl, der byder på større daglivarebutikker- og kæder.

I varde og Esbjerg, som ikke ligger langt fra Jegum, er udvalget også stort. I kan for eksempel tage på en strøgtur gennem Jyllands længeste gågade i Esbjeg og nyde en lækker frokost eller kaffepause på en af de mange restauranter eller cafeer. Alt sammen uden at I behøver at bevæge jer for langt fra jeres sommerhus i Jegum. At leje et sommerhus nær vesterhavet, vil give jer de bedste forudsætninger for en god ferie i Danmark.