search

Sommerhus ved Bork Havn

Når man lejer et sommerhus ved Bork Havn i Vestjylland, kommer man ikke til at kede sig. Der er et hav af attraktioner, for ikke at tale om havet selv, der blot venter på et besøg. Deriblandt er der Legoland, Givskud Zoo og Søfartsmuseet i Esbjerg. Der er massere af muligheder for hele familien - store som små.

Er man til museer og har lyst til at lære Danmarks historie bedre at kende, er man kommet til det rigtige sted. Der er en lang række museer, udstillinger og andre attraktioner og aktiviteter lige i nærheden, hvis man lejer et sommerhus I Bork Havn. Der er blandt andet Bork Vikingehavn, Vikinger Museum, Flyvergraven i Hemmet, Vestas vindmøllepark, Veteranfly Museum, Smedens Hus Museum, Dejbjerg Jernalder Museum, Stauning Havn og Stauning Fiskesø. Der er noget for enhver interesse, så det er bare med at komme i gang!

Ringkøbing Fjord er et sandt eldorado for lystfiskere og naturelskere. Sommerhuse i Bork Havn ligger i den sydlige del af fjorden og fra et sommerhus i Bork Havn kan håbefulde lystfiskere drage til den lokale havn for fjordfiskeri, opsøge en af de mange ”put and take”-søer eller havfiskeri fra molen i Hvide Sande. Action på fjorden nyder alle windsurfere og vovehalse på vandski.

Gode familieattraktioner nær sommerhuse ved Bork Havn 

GIVSKUD ZOO 

Helt ekstraordinært tilbyder Givskud Zoo en helt speciel nærkontakt med de vilde dyr fra fem forskellige kontinenter. De fleste af dyrene kender vi fra TV og film, men i Givskud Zoo står man bogstaveligt talt ansigt til ansigt med de smukke dyr. Dette skaber et helt nyt billede af dyrenes størrelse, lyde, lugte og egenskaber. Et billede man næppe kan danne sig foran flimmerkassen. Givskud Zoo åbnede første gang i 1969. Dengang var det en Løvepark og havde i de første år kun løver. I dag er dyrebestanden steget markant. Givskud Zoo huser i dag mere end 120 forskellige dyrearter, så der er nok at se på.
Sidst men ikke mindst, kan man i Givskud Zoo tage på safari. Man kan tage egen bil eller tage en tur med safaribussen rundt i parken og se løber, giraffer, gorillaer, chimpanser og flodheste.

LEGOLAND & LEGO HOUSE 

I Billund ligger den populære forlystelsespark LEGOLAND, som byder på oplevelser og sjov for både børn, unge, voksne og ældre. Fart, spænding og helt nye oplevelser venter bag de store LEGO porte. Man bruger snildt en hel dag i parken, der byder på riddere i rustninger, pirater, cowboys og indianere. Der er forlystelser for alle aldre og imponerende, detaljerede udstillinger lavet i LEGO. Ind ei selve Billund by kan I også besøge det store LEGO HOUSE. Her kan fantasien få frit spil mellem millioner af LEGO klodser og flotte udstillinger. LEGO HOUSE er et imponerende bygningsværk, som absolut er en oplevelse for alle aldre. 

Fiskeri- og søfartsmuseet i Esbjerg.

På et samlet udstillingsareal på 14.000 kvadratmeter finder man Fisker- og Søfartsmuseet i Esbjerg som nemt kan nås fra Bork. Her finder I både fiskeriudstillinger, søfartsudstillinger, frilandsudstillinger, saltvandsakvarium, sælarium, minkanlæg og særudstillingerne  der skifter fra tid til anden.

Her kan I lære historien om søfarten i Vadehavet og i Frilandsmuseet er der diverse dyr. I saltvandsakvariummet finder I fisk og i sælariet huses to forskellige sælarter. Det er en både lærerig og sjov attraktion for hele familien.

Indkøb nær Bork Havn 

Ved langt de fleste sommerhuse i Danmark finder I de sædvanlige dagligvarebutikker i nærheden, som man er vant til hjemmefra. I Bork findes der også mindre dagligvarebutikker – som dog har begrænsede åbningstider. Man slipper dog for en længere køretur, hvis man løber tør for mælk.
Skulle man få lyst til et større indkøb for at fylde køleskabet fuldstændigt, er der større indkøbsmuligheder i Tarm og Skjern, som ikke ligger langt fra Bork.
Trænger man til en tur igennem gågaden eller en eftermiddag på en hyggelig café, ligger Varde og Esbjerg ikke langt mod syd fra Bork. Her er der hyggelige gågader og alle tænkelige specialbutikker og større butikker.

Gode råd til jeres ferie ved Bork Havn 

Når man lejer et sommerhus ved Bork Havn, er der ikke langt til mange, spændende attraktioner.
Natur- og fuglereservatet Tipperne i den sydlige del af Ringkøbing Fjord er bestemt et besøg værd. Det består af et stort, fredet område med en helt speciel natur samt et hav af fugle. Endnu en lærerig og spændende dag kan tilbringes her.

Tager I til Blåbjerg udsigtsklit vil i opleve et helt specielt og enestående syn udover Vesterhavet.

Hvert år i slutningen af juli / starten af august afholdes Bork Havnefestival. Koncerterne med deres mange, kendte navne fra både Danmark og andre lande,  tiltrækker hvert år folk fra nær og fjern.

Fiskearten helt findes kun i Ringkøbing Fjord. Dette gør fisken til en udsøgt delikatesse fra lokalområdet, som mange ønsker at prøve. 

Ferie i sommerhus ved Vesthavet, det er rigtig ferie.